Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Επιστολή του συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ Νικολάου για την έλλειψη τραυματιοφορέωνO Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου απέστειλε στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και στη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου την παρακάτω επιστολή σχετικά με την έλλειψη νοσοκόμων - τραυματιοφορέων: 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Κνωσού 4 Άγιος Νικόλαος
syllogosergnan1@gmail.com

Προς: Διοίκηση 7ης ΥΠΕ Κρήτης
         -Διοίκηση Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου
8/5/2015
 Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο μας στο θέμα της στελέχωσης από νοσοκόμους – τραυματιοφορείς.
 
Το τελευταίο διάστημα οι νοσοκόμοι-τραυματιοφορείς συρρικνώθηκαν σε αριθμό αφού λόγω αποχωρήσεων για διάφορους λόγους (συνταξιοδοτήσεις, μετατάξεις, απώλειες) έχουν περιοριστεί στους 10, αριθμός μικρότερος από ποτέ, τη στιγμή που πριν από 5 χρόνια ξεπερνούσαν τους 20.
 
Λόγω της έλλειψης δεν μπορούν να παίρνουν άδειες και ρεπό ανάπαυσης (οφείλονται περισσότερα από 22 ρεπό και 59 ημέρες κανονικής άδειας κατά μέσο όρο στον καθένα), ενώ αναγκαστικά μειώνεται ο αριθμός των υπηρετούντων σε κάθε βάρδια στο Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουν να εξυπηρετούν όλες τις ανάγκες των νοσηλευτικών τμημάτων.
Επίσης δημιουργείται  το φαινόμενο να εκτελούν ταυτόχρονα υπηρεσία σε τμήματα ασύμβατα μεταξύ τους (π.χ ΜΕΘ-Χειρουργείο-Μαιευτική) με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τη μεταφορά ενδονοσοκομειακών μικροβίων και την ασφάλεια των ασθενών.
 
Λόγω των παραπάνω ζητούμε: 
1. Κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων τραυματιοφορέων  με μόνιμο προσωπικό (τουλάχιστον 10)
2. Άμεση πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, τουλάχιστον 4 τραυματιοφορέων 
3. Να ληφθεί μέριμνα ώστε οι νοσοκόμοι τραυματιοφορείς του Νοσοκομείου να εκτελούν αυστηρά μόνο τα οργανικά τους καθήκοντα που έχουν σχέση με τη μεταφορά -μετακίνηση των ασθενών και να μην απασχολούνται σε εργασίες άσχετες με το αντικείμενο τους. 

 Για το ΔΣ
 
 Ο πρόεδρος η Γραμματέας 
 
 
  Γ. Μανουσάκης Π. Κιτοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου