Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά ειδική συνεδρίαση για την Υγεία


Ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητάει από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Νικολάου κ. Γ. Καλογεράκη συνεδρίαση του σώματος με αντικείμενο τις υπηρεσίες υγείας στο Λασίθι.

Η επιστολή:
«Με αφορμή την τρίωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία της Κρήτης, ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης Λασιθίου σας προτείνει να καλέσετε άμεσα, μέσα στο Μάιο συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με βασικό θέμα να συζητήσει και να πάρει θέση για την κατάσταση στις Υπηρεσίες Υγείας στο Λασίθι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και του ρόλου του.
Ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης Λασιθίου διαπιστώνει ότι πραγματικά η κατάσταση στο Λασίθι στις δημόσιες υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών υγείας έχει φτάσει σε τραγικά αδιέξοδα, λόγω της πολιτικής των προηγούμενων και της σημερινής συγκυβέρνησης.
Υπάρχει αδυναμία κάλυψης των λαϊκών αναγκών και δημιουργούνται τεράστιοι κίνδυνοι για την υγεία και τη ζωή μεγάλων Τμημάτων του πληθυσμού.
Εμείς καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό του Λασιθίου, να απαιτήσουν αποφασιστικά να αλλάξει η πολιτική της κυβέρνησης. Να επιβάλουν με την πάλη τους αναβάθμιση ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν για όλους συστήματος υγείας. Να αποκατασταθούν οι απώλειες των τελευταίων χρόνων. Να απαιτήσουν να πάρουν θέση τα Συμβούλια Δήμων και Περιφέρειας.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Λασιθίου στις αμέσως επόμενες μέρες θα σας καταθέσει την εισήγησή της στο θέμα, για να τεθεί σε συζήτηση στο σώμα».

Την επιστολή υπογράφει ο Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γεώργιος Πάγκαλος.


Ένα σχόλιο από το ιστολόγιο: Καλό θα ήταν η Λαϊκή Συσπείρωση να είναι πιο προσεκτική στην ανάγνωση των ανακοινώσεων των σωματείων των Νοσοκομείων, αφού σήμερα δεν γίνεται 3ωρη στάση εργασίας στα Νοσοκομεία της Κρήτης, αλλά πανελλαδική πανυγειονομική 24ωρη απεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου