Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Υπόσχεση για αντικατάσταση του κλίβανου αποστείρωσης στο νοσοκομείο Αγ. Νικολάου

 
Συνάντηση εργασίας έγινε χθες στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο, στην οποία οι διοικητές και υποδιοικητές των νοσοκομείων συζήτησαν με τον Δυπεάρχη, Νίκο Ηγουμενίδη για θέματα που απασχολούν τη λειτουργία των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη χθεσινή συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της ενίσχυσης των νοσοκομείων της Κρήτης με βιοιατρικό εξοπλισμό, διότι έχει προκύψει μια μεγάλη δωρεά για τα νοσοκομεία της χώρας και οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κατανομή προβλέπει για την Κρήτη μηχανήματα και εξοπλισμό που θα κοστίζουν περίπου 2 εκατομ. €. Στο πλαίσιο αυτό, τα νοσοκομεία καταγράφουν τις ανάγκες που υπάρχουν και θα ακολουθήσει αξιολόγηση, προκειμένου να γίνει η σχετική κατανομή.

Τέλος, είναι ορατό το ενδεχόμενο να υπάρξει στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου άμεση αντικατάσταση του κλίβανου αποστείρωσης, που έχει χαλάσει δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος. Μάλιστα, όπως τονίστηκε κατά τη συνάντηση που είχαν χθες, ο διοικητής του νοσοκομείου Μανόλης Μακρονικολάκης και η υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Άννα Τριχοπούλου, πρόθεση της υγειονομικής περιφέρειας είναι να αναλάβει την αντικατάσταση του μηχανήματος, το οποίο κοστίζει περίπου 70.000 €.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ
 
 
Ένα σχόλιο από το ιστολόγιο: Πέρα από τα λόγια, περιμένουμε να δούμε και πράξεις, να ξεκινήσει επιτέλους η διαδικασία προμήθειας νέου κλιβάνου, ώστε να τερματιστεί η απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουμε με τους πεπαλαιωμένους κλιβάνους του Νοσοκομείου που παθαίνουν πολύ συχνά βλάβες, με αποτέλεσμα τα υλικά και τα εργαλεία να στέλνονται για αποστείρωση στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου