Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Μετά από 5 χρόνια μνημονιακού παγώματος των προσλήψεων έγινε σήμερα η πρώτη κατανομή 906 μόνιμων θέσεων προς προκύρηξη από το Υπουργείο Υγείας - 5 θέσεις για το ΓΝΑΝ: 4 νοσηλευτικής ΤΕ, 1 ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων

Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού

Δελτίο Τύπου
                                                                                                                                                                   19 Μαΐου 2015

Στο πλαίσιο της υλοποίησης ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης με στόχο τη στήριξη   του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και με άξονα τις 4.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κατηγοριών, το υπουργείο Υγείας ολοκλήρωσε αρχικά τη διαδικασία κατανομής 906 θέσεων μόνιμου νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.  Πιο συγκεκριμένα  κατανεμήθηκαν 706 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού και 200 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων με προτεραιότητα στις παραϊατρικές ειδικότητες. Οι προκηρύξεις αυτές αποτελούν το πρώτο βήμα ενίσχυσης του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό μετά από έξι χρόνια. Στο επόμενο διάστημα θα κατανεμηθούν και οι υπόλοιπες θέσεις που έχουν προβλεφθεί για το 2015.

   Η κατανομή έγινε με βάση την ιεράρχηση των πλέον επειγουσών αναγκών, λαμβάνοντας υπόψη  στοιχεία από τις διοικήσεις των νοσοκομείων, τις ΥΠΕ καθώς και τα υπομνήματα φορέων και σωματείων εργαζομένων.

       Παράλληλα, προχωράει η διαδικασία ολοκλήρωσης των διορισμών μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ από κρίσεις προηγούμενων ετών που εκκρεμούσαν και είχαν «παγώσει» τη μνημονιακή περίοδο ενώ άμεσα θα προκηρυχθούν και οι πρώτες θέσεις μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ. Αυτές θα ενισχύσουν τμήματα που  αντιμετωπίζουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα και αφορούν κυρίως άγονες, νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές. 

    Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί επίσης η κατανομή 622 θέσεων σε επικουρικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων.

   Ακόμα, για την άμεση και ταχύτερη κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό προσωπικό, το Υπουργείο Υγείας σχεδιάζει την πρόσληψη περίπου 800 επικουρικών γιατρών για τα νοσοκομεία και 620 για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Η διαδικασία αυτών των προσλήψεων θα γίνει βάσει της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης του  ν.4325/2015 και ύστερα από την έκδοση Υπουργικής Απόφασης που θα ορίζει τις λεπτομέρειες εφαρμογής του.

 Τέλος, στα πλαίσια του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» που υλοποιείται με στόχο την ανάσχεση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και την αντιμετώπιση της ανεργίας, έχουν αποσταλεί από το Υπουργείο Υγείας, προς προκήρυξη 2.983 θέσεων από τις οποίες οι 1541 αφορούν νοσηλευτικό προσωπικό.

Γνωρίζοντας τα τεράστια κενά του ΕΣΥ, υλοποιούμε με σταδιακά βήματα την  πολιτική δέσμευσή μας για την καθολική κάλυψη του πληθυσμού παράλληλα με τη διασφάλιση της επιβίωσης της δημόσιας περίθαλψης.

Κατεβάστε  την κατανομή των θέσεων σε Εxcel πατώντας ΕΔΩ

Δείτε παρακάτω σε πίνακες  την κατανομή των θέσεων στα Νοσοκομεία της 7ης ΥΠΕ:Ένα σχόλιο από το ιστολόγιο: Σίγουρα αυτή η κατανομή θέσεων δεν μας ικανοποιεί, αφού 5 θέσεις μπροστά στις τουλάχιστον 30 θέσεις που περιμέναμε για το Νοσοκομείο μας, δεν είναι τίποτα. Μένει βέβαια η υπόσχεση του υπουργείου ότι θα υπάρξουν και άλλες προκηρύξεις μέσα στο 2015, υπόσχεση η οποία ελπίζουμε (και θα αγωνιστούμε) να μην χαθεί υπό το βάρος της όποιας συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές. Επίσης περιμένουμε στις επόμενες προκηρύξεις να αποτυπωθεί με μεγαλύτερη σαφήνεια η δέσμευση του διοικητή της 7ης ΥΠΕ κ. Υγουμενίδη ότι θα δώσει προτεραιότητα στην κάλυψη με προσωπικό των δομών του νομού Λασιθίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου