Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Ένα σχόλιο σχετικά με τη μη λειτουργία του γραφείου κίνησης του ΓΝΑΝ στην απογευματινή βάρδια


Σε σχέση με την απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου λόγω έλλειψης προσωπικού να μη λειτουργεί πλέον  η απογευματινή βάρδια στο γραφείο κίνησης (κάτι που ήταν και παλαιότερη πρόταση του συλλόγου μας), έχουμε να τονίσουμε τα παρακάτω:
  • Η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί υποβάθμιση του Νοσοκομείου, αφού δεν επηρεάζει  αρνητικά η λειτουργία του
  • Τα στατιστικά του Νοσοκομείου δεν επηρεάζονται καθόλου, αφού η ανάρτηση του αριθμού των επισκέψεων στα τακτικά ιατρεία και στα επείγονται γίνεται στο  ESYNET σύμφωνα με τα βιβλία εξετασθέντων που τηρούνται στα ιατρεία και όχι σύμφωνα με τα στοιχεία του γραφείου κίνησης.
  • Τα οικονομικά του Νοσοκομείου δεν επιβαρύνονται αφού, είτε με την κράτηση του ΑΜΚΑ από τους γιατρούς, είτε με τα στοιχεία με τα οποία γίνονται οι εξετάσεις αίματος, το γραφείο κίνησης μπορεί και συγκεντρώνει  τα στοιχεία όλων ή των περισσότερων  επισκέψεων που γίνονται απόγευμα ή νύχτα και προβαίνει σε χρέωση των σχετικών πράξεων προς τον ΕΟΠΠΥΥ και προς τα υπόλοιπα ταμεία. 
  • Αν χρειαστεί να γίνει εξιτήριο σε απογευματινή ώρα, ο ασθενής φεύγει κανονικά από το Νοσοκομείο και η αρχειοθέτηση του εξιτηρίου γίνεται το επόμενο πρωί

Το ιδανικό θα ήταν να μπορεί να λειτουργεί το γραφείο κίνησης του Νοσοκομείου μας όλο το εικοσιτετράωρο, όμως από τη στιγμή που  αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων του Νοσοκομείου έχει μειωθεί κατά 49% τα τελευταία 3 χρόνια, οι εναπομείναντες διοικητικοί υπάλληλοι καλούνται να διεκπεραιώσουν  διπλάσιο όγκο εργασίας ο καθένας, κάτι που είναι ανθρώπινα και τεχνικά αδύνατο. Γι΄αυτό, και μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, είναι ανάγκη να επιλέγονται λύσεις εξοικονόμησης υπαλλήλων, χωρίς ταυτόχρονα να επηρεάζεται αρνητικά η λειτουργία του Νοσοκομείου, και η απόφαση της διοίκησης στο θέμα του γραφείου κίνησης κινείται σε αυτή την κατεύθυνση.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συνεχιστούν οι αγώνες και προσπάθειες για την ενίσχυση του Νοσοκομείου μας με το απαραίτητο προσωπικό ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πολίτες και να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες δημόσιας υγείας..

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου