Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

«Αδωνικό...» χτύπημα Μπέζα: Σε ιδιώτες όλες οι υπηρεσίες που δεν σχετίζονται με παροχές υγείας


Την δόξα του Αδωνη Γεωργιαδη στην πιστή εφαρμογή των μνημονιακων μέτρων στην υγεία που έχουν ως στόχο την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και οδηγούν σε διαθεσιμότητες και απολύσεις εργαζομένων, φαίνεται ότι επιχειρεί να κλέψει ο υφυπουργός υγείας κ. Μπέζας, παίρνοντας αυτός τη σκυτάλη με δηλώσεις του από την Πρέβεζα.

Μετά την επίσκεψη στο Νοσοκομείο της πόλης, όπου εργαζόμενοι του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή, εξήγγειλε την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση όλων των βοηθητικών και διοικητικών υπηρεσιών των νοσοκομείων απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.
Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν προτίθεται να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας και εστίασης, ανέφερε ότι ήδη αυτό συμβαίνει και μάλιστα τόνισε ότι αυτό αποτελεί πρακτική σε όλη την Ευρώπη. Ανέφερε μάλιστα ότι αυτή η επιλογή είναι απολύτως φυσιολογική γιατί προσφέρει ευελιξία και βοηθάει τα νοσοκομεία να προσανατολιστούν στον κύριο ρόλο τους την παροχή υπηρεσιών υγείας.
Επιπρόσθετα σε ερώτηση αν σκοπεύει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση των τμημάτων πληροφορικής αλλά και άλλων τμημάτων των νοσοκομείων ο κ. Μπέζας δήλωσε ότι στα νοσοκομεία πρέπει «να μείνουν στο δημόσιο μόνο υπηρεσίες που σχετίζονται με την πρόληψη και παροχή υπηρεσιών υγείας».
Η δήλωση αυτή του κ. Μπέζα επιβεβαιώνει πλήρως τους μέχρι τώρα φόβους αλλά και εκτιμήσεις μας ότι το μνημονικό μέτωπο έχει αποφασίσει να παραχωρήσει σε ιδιώτες όχι μόνο κάποιες υπηρεσίες που μέχρι σήμερα είχαν περάσει ολόκληρες η μερικώς σε ιδιωτικά χέρια π.χ. καθαριότητα, φύλαξη, αλλά το σύνολο των βοηθητικών διοικητικών τεχνικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών.
Αν αυτή η βάρβαρη επιλογή της συγκυβέρνησης περάσει χιλιάδες εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία θα βρεθούν στον «αέρα» και θα δουν προφανώς το δρόμο της εξόδου και της ανεργίας.
Είναι προφανές ότι λόγω δημοτικών εκλογών και Ευρωεκλογών μπορεί να υπάρχει προς το παρόν ένα «φρένο» σε αυτές τις επιλογές, που όμως θα επανέλθουν αμέσως μετά με μεγαλύτερη ένταση.
Γι αυτό πρέπει αυτή την ώρα να συγκροτηθεί ένα μεγάλο πανυγιεινομικό μέτωπο μαζί με όλους τους πολίτες που πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές τόσο στην υγεία όσο και στην εργασία και την ίδια τη ζωή τους θα βάζουμε τέλος σε αυτές τις επιλογές μπλοκάροντας μια και καλή τις ιδιωτικοποιήσεις στα Νοσοκομεία τις επερχόμενες απολύσεις και την πλήρη διάλυση του Δημόσιου συστήματος υγείας.

Αναδημοσίευση από τη σελίδα ygeionomikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου