Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Μαχητική διαμαρτυρία εργαζομένων και ασθενών στο Θριάσιο νοσοκομείο

Μαχητική διαμαρτυρία εργαζομένων και ασθενών
στο Θριάσιο νοσοκομείο
 ματαίωσε “φιλανθρωπική” φιέστα του υπουργείου υγείας,                          για τον εξωραϊσμό της κυβερνητικής πολιτικής

Η επίσκεψη του υπουργού υγείας στο νοσοκομείο μας έγινε την ώρα που ψηφίζουν την κατάργηση της πρωτοβάθμιους δημόσιας υγείας , οργανώνουν το κλείσιμο δεκάδων νοσοκομείων και ετοιμάζουν απολύσεις –διαθεσιμότητες, εμπορευματοποιούν  την υγεία και περικόπτουν τους προϋπολογισμούς των  νοσοκομείων με αποτέλεσμα τεράστιες ελλείψεις σε υλικό και προσωπικό.

Αυτή την ώρα το η κυβέρνηση παρουσία του αρχιεπίσκοπου και του υπουργού υγείας, διάλεξε να οργανώσει «φιλανθρωπική» φιέστα στο Θριάσιο νοσοκομείο με παράδοση δωρεάς υγειονομικού υλικού, θέλοντας  να γιορτάσει την παράδοση ενός “ολοκλήρου κοντέινερ” για όλα τα νοσοκομεία της ΑΤΤΙΚΗΣ (περιπου μια κούτα για κάθε νοσοκομείο…!!) .

Απέναντι σε αυτή τη πρόκληση το σωματείο εργαζομένων οργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας . Μαζί με ασθενείς και εργαζομένους και με συνθήματα όπως : δεν έχουμε ανάγκη τη φιλανθρωπία – κάτω τα χέρια από τα νοσοκομεία, δωρεάν υγεία για όλο το λαό για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο ,και με δυναμική παρουσία στο χώρο της παράδοσης του υλικού όπως  και σε κάθε χώρο που επιχείρησε να επισκεφθεί,  ματαιώθηκε η σχεδιασμένη φιέστα. (χαρακτηριστικό είναι ότι ο αρχιεπίσκοπος δεν εμφανίστηκε  και η προσπάθεια να κάνει  δηλώσεις ο υπουργός απέτυχε.)

Προσπαθώντας να σώσει τα προσχήματα ο υπουργός προσπάθησε να επισκεφθεί τμήματα του νοσοκομείου όπου πέρα από τη παρουσία των εργαζομενων συνάντησε και την αποδοκιμασία των ασθενών για την πολιτική του, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει αμήχανος οριστικά.


Το σωματείο εργαζομένων δηλώνει ότι η επιτυχημένη απάντηση στις προκλήσεις του υπουργείου υγείας θα βρει συνέχεια στους μαζικούς αγώνες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και καλεί τους εργαζομένους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία στις 6/2/2014 και στη συγκέντρωση στο υπουργείο υγείας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου