Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη διατήρηση της ανισοκατανομής των κονδυλίων εφημεριών εις βάρος του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη διατήρηση της ανισοκατανομής των κονδυλίων εφημεριών εις βάρος του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου,  που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου, απέστειλε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου προς το διοικητή της 7ης ΥΠΕ κ. Α. Γρηγοράκη. Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι  παρά τις υποσχέσεις για προσπάθεια αύξησης του μηνιαίου κονδυλίου εφημεριών του ΓΝΑΝ, διαπιστώνεται ότι η ανισοκατανομή διατηρείται και για το πρώτο εξάμηνο του 2014, με αποτέλεσμα να είναι σίγουρο ότι θα συνεχιστούν τα μεγάλα προβλήματα λειτουργίας των κλινικών και των τμημάτων του Νοσοκομείου μας, κάτι που οδηγεί σε μεγάλη έκπτωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες και τους επισκέπτες και τουρίστες του τόπου μας
Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το παρακάτω: 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Κνωσού 4 Άγ. Νικόλαος
syllogosergnan1@gmail.com

Προς: Διοικητή 7ης ΥΠΕ κ. Α. Γρηγοράκη

Κοινοποίηση: -Υπουργό Υγείας κ. Αδ. Γεωργιάδη
                    -Βουλευτές Λασιθίου κκ Γ. Πλακιωτάκη και Κ. Δερμιτζάκη
                    -Δήμαρχο Αγ. Νικολάου Δ. Κουνενάκη
                    -Μέλη επιτροπής Αγώνα για τη στήριξη του ΓΝΑΝ
                    -Διοικητή ΓΝΑΝ κ. Εμ. Μακρονικολάκη


Θέμα: Διαμαρτυρία για τη διατήρηση της ανισοκατανομής των κονδυλίων εφημεριών εις βάρος του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου,  που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου

6/1/2014

 κύριε διοικητά
 την Τρίτη  10/12/13 επισκεφθήκατε το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου και συναντηθήκατε με τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα για τη στήριξη του Νοσοκομείου μας (δήμαρχο Αγ. Νικολάου, εκπροσώπους δημοτικών παρατάξεων, εκπροσώπους τοπικών φορέων, πρόεδρο ιατρ. συλλόγου κα). Στη συγκεκριμένη συνάντηση μεταξύ άλλων σας τέθηκε υπόψιν για ακόμη μια φορά το θέμα της ανισοκατανομής των κονδυλίων εφημεριών για τα Νοσοκομεία της ΥΠΕ Κρήτης και τονίστηκε ότι με το υπάρχον κονδύλιο των 86160 ευρώ το μήνα δεν είναι δυνατόν να μπορεί να λειτουργήσει πλήρως και με ασφάλεια το Νοσοκομείο μας. Από την πλευρά σας υποσχεθήκατε ενώπιον όλων ότι το θέμα της κατανομής των κονδυλίων των εφημεριών θα ξαναεξεταστεί και θα υπάρξει προσπάθεια να γίνουν μεταβολές με αύξηση υπέρ του Νοσοκομείου μας.

Όμως  στις αρχές του νέου έτους με απογοήτευση διαπιστώσαμε ότι στις 31/12/2013 εκδόθηκε  η υπ αριθμ 119940 (ΑΔΑ: ΒΛΓ2Θ-3ΙΦ) απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας με θέμα "Αποζημίωση εφημεριών Νοσοκομείων ιατρών ΕΣΥ μηνών Ιανουαρίου έως και Ιουνίου οικονομικού έτους 2014" στην οποία  δεν γίνεται καμιά απολύτως αποκατάσταση της ανισοκατανομής των εφημεριών των Νοσοκομείων της 7ης ΥΠΕ σε σχέση με το 2012, και τα ποσά ανά μήνα παραμένουν ακριβώς ίδια με αυτά του 2013 (υπάρχει αύξηση μόνο για το Νοσοκομείο Χανίων κατά 10.000 ευρώ το μήνα).
Σας υπενθυμίζουμε ότι το 2013 έγινε περικοπή όλων των κονδυλίων των εφημεριών για τα Νοσοκομεία σε σχέση με το 2012, η οποία όμως για τα Νοσοκομεία της Κρήτης δεν ήταν οριζόντια και σε ίδιο ποσοστό, αλλά στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου η περικοπή ήταν 39.7%, ενώ στο Βενιζέλειο η περικοπή ήταν μόλις 16.9% και στο ΠΑΓΝΗ25.4%. 
Το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου ήταν αυτό που υπέστη (αδικαιολόγητα) το μεγαλύτερο ποσοστό περικοπής του κονδυλίου των εφημεριών το 2013 και ουσιαστικά μετακινήθηκαν εμμέσως κονδύλια από το Νοσοκομείο μας προς άλλα Νοσοκομεία. 
Αυτό δημιούργησε τεράστια προβλήματα λειτουργίας στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου και γι΄αυτό εσείς αρκετές φορές μέσα στο προηγούμενο έτος υποσχεθήκατε ότι θα γίνει προσπάθεια να υπάρξει αποκατάσταση της αδικίας, με πιο πρόσφατη υπόσχεση αυτή που δώσατε στις 10/12/13 κατά την επίσκεψη σας στο Νοσοκομείο μας.

Όμως παρά τις υποσχέσεις για προσπάθεια αύξησης του μηνιαίου κονδυλίου εφημεριών του ΓΝΑΝ, διαπιστώνουμε ότι η ανισοκατανομή διατηρείται και για το πρώτο εξάμηνο του 2014, με αποτέλεσμα να είναι σίγουρο ότι θα συνεχιστούν τα μεγάλα προβλήματα λειτουργίας των κλινικών και των τμημάτων του Νοσοκομείου μας, κάτι που οδηγεί σε μεγάλη έκπτωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες και τους επισκέπτες και τουρίστες του τόπου μας.

κύριε διοικητά
Με την παρούσα  επιστολή εκφράζουμε την έντονη οργή και διαμαρτυρία μας για το γεγονός ότι δεν υλοποιήθηκαν οι υποσχέσεις για αποκατάσταση του απαραίτητου ποσού για εφημερίες στο Νοσοκομείο μας και διατυπώνουμε την αγωνία μας για την πορεία του Νοσοκομείου  μετά από αυτές τις αρνητικές εξελίξεις.

Απαιτούμε να υπάρξει άμεσα παρέμβαση ώστε να τροποποιηθεί η από 31/12/2013 απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας για την κατανομή του κονδυλίου των εφημεριών στα Νοσοκομεία, ώστε να αυξηθεί το μηνιαίο κονδύλιο του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου σε ποσό τέτοιο που να επιτρέπει  την πλήρη και ασφαλή λειτουργία του.

Η υπομονή και η ανοχή τόσο η δική μας, όσο και των τοπικών φορέων, για τη μεταχείριση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου από την κυβέρνηση, έχει αρχίσει να εξαντλείται.


Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος Η γραμματέας


Γ Μανουσάκης Π. Κιτοπούλου

Συνημμένα:

1.  Η υπ αριθμ 119940 (ΑΔΑ: ΒΛΓ2Θ-3ΙΦ) απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας με θέμα "Αποζημίωση εφημεριών Νοσοκομείων ιατρών ΕΣΥ μηνών Ιανουαρίου έως και Ιουνίου οικονομικού έτους 2014" 

2. Πίνακας μεταβολής μηνιαίων κονδυλίων εφημεριών 2012 - 2014 για τα Νοσοκομεία της 7ης ΥΠΕ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου