Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ: "Αλλεπάλληλα χτυπήματα" για το νοσοκομείο Αγ. Νικολάου


Εξανεμίστηκε μέσα σε 1,5 χρόνο το 20% του προσωπικού στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου. Από 375 το Γενάρη του 2012, έμειναν 300 το Νοέμβριο του 2013 και έπεται και συνέχεια αφού τώρα είναι προ των πυλών ένα νέο κύμα μαζικών συνταξιοδοτήσεων. Όλα αυτά την ώρα που και στο συγκεκριμένο νοσοκομείο της Κρήτης οι πολίτες που το επιλέγουν έχουν αυξηθεί τουλάχιστον κατά 20% μη μπορώντας να σπαταλήσουν χρήματα σε ιδιώτες γιατρούς.
   
Αυξάνονται οι ασθενείς... μειώνονται οι εισαγωγές

Στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου καταγράφεται το εξής παράδοξο. Αύξηση μεν στα εξωτερικά ιατρεία και τα επείγοντα αλλά μείωση στις νοσηλείες και την πληρότητα. Η απάντηση είναι απλή. Τους βλέπουν και τους εξυπηρετούν αλλά αν τυχόν χρειαστούν εισαγωγή σε πολλές περιπτώσεις τους στέλνουν στο Ηράκλειο αφού οι γιατροί δεν επαρκούν.

Πλέον χαρακτηριστικό γεγονός η ανάγκη για αξονική τομογραφία στον μαχαιρωμένο ηλικιωμένο κατά το επεισόδιο στο χωριό Κάτω Λούμες στην Ελούντα. Η ακτινολόγος ευτυχώς έμενε κοντά και επέστρεψε εγκαίρως στο νοσοκομείο αφού δεν υπήρχε εφημερεύον άλλος ακτινολόγος στο νοσοκομείο.

Βάρδια στην... εντατική

Δεν επαρκούν και διάφορες άλλες κατηγορίες εργαζομένων, όπως για παράδειγμα οι τραυματιοφορείς με αποτέλεσμα την περασμένη Κυριακή ένας τραυματιοφορέας που είχε βάρδια να καταρρεύσει μέσα στο νοσοκομείο και να εισαχθεί στην εντατική.

Όπως τόνισε μιλώντας στην εκπομπή Κρήτη Σήμερα της "ΚΡΗΤΗ TV" o πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Γιώργος Μανουσάκης , τους χρωστούν πολλά ρεπό και άδειες κι αν κάποιος χρειαστεί να λείψει κάποιος άλλος θα δουλέψει διπλοβάρδια.

Τι αγοράζουν από τη τσέπη τους οι ασθενείς

Πάνες , υποστρώματα και βαμβάκι θεωρούνται είδη πολυτελείας σε καιρούς κρίσης και για το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου με τους ίδιους τους ασθενείς να καλούνται να τα προμηθευτούν αγοράζοντας τα οι ίδιοι. Αυτά τα υλικά είναι συνήθως είδος προς εξαφάνιση αφού με μειωμένα κονδύλια οι υπεύθυνοι προσπαθούν να δώσουν προτεραιότητα κυρίως στα φάρμακα και στα απολύτως απαραίτητα.

Της Στέλλας Τερζάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου