Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση του ΕΚΑΒ για το περιστατικό με το θάνατο 55χρονου στην Ιεράπετρα


Βάσει πληθώρας δημοσιεύσεων σχετικά με περιστατικό στην Ιεράπετρα όπου 55χρονος εξέπνευσε κατόπιν ανακοπής καρδιάς, και των σαφών αναφορών για την μη ύπαρξη ασθενοφόρου του Ε.Κ.Α.Β., θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως όταν δόθηκε η κλήση για το περιστατικό το ασθενοφόρο του τομέα του Ε.Κ.Α.Β. ήταν απασχολημένο σε ενδονοσοκομειακές μεταφορές περιστατικών από την Παθολογική Κλινική Ιεράπετρας προς το Κ.Υ. Νεαπόλεως & Σητείας (το ίδιο ασθενοφόρο μετέφερε έναν ασθενή με συνοδεία γιατρού, από το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας στο Κ.Υ Νεαπόλεως και κατόπιν επέστρεψε και παρέλαβε 2ο ασθενή για να τον μεταφέρει στην Σητεία). 

Το σημείο του συμβάντος βρισκόταν μόλις 800 μέτρα από το νοσοκομείο Ιεράπετρας και κατόπιν της κλήσεως για το περιστατικό ξεκίνησε αμέσως εφεδρικό ασθενοφόρο για το σημείο αλλά με την πρωτοβουλία των οικείων του 55χρονου η μεταφορά έγινε με ιδιωτικό αυτοκίνητο.


Παρ’ όλα αυτά η διοίκηση του Ε.Κ.Α.Β. έχοντας απόλυτη γνώση των συνθηκών κάλυψης του Νομού Λασιθίου έχει συμπεριλάβει στα άμεσα σχέδια της, την προμήθεια του τομέα με νέα ασθενοφόρα και προσωπικό (μέσω μετακινήσεων). Αξιοσημείωτο είναι πως ο διαγωνισμός (μέσω ΕΣΠΑ) για την προμήθεια 186 νέων οχημάτων (167 Ασθενοφόρων + 19 μονάδων) για όλη την Ελλάδα έχει φθάσει στο τελικό στάδιο (άνοιγμα οικονομικών προσφορών) έτσι ώστε να τονωθούν όλοι οι τομείς της Ελλάδας.

Κατόπιν των παραπάνω, θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν πως οι διασώστες των τομέων και των παρατημάτων του Ε.Κ.Α.Β. στην Κρήτη (αλλά και σε όλη την Ελλάδα), βρίσκονται σε μια διαρκή προσπάθεια 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες τον χρόνο να καλύψουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πληθώρα των καθημερινών (άμεσων & μη) περιστατικών που προκύπτουν. 

Η πρωτεύουσα αποστολή του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας είναι η παροχή της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και με αυτόν τον γνώμονα θα πρέπει να βοηθήσουν τον Οργανισμό, όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες με τα θέματα της Υγείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου