Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Συνάντηση - παράσταση διαμαρτυρίας των τραυματιοφορέων και νοσοκόμων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου στο γραφείο του διοικητή


Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 20/1/14  με πρωτοβουλία του συλλόγου εργαζομένων ΓΝΑΝ συνάντηση - παράσταση διαμαρτυρίας των τραυματιοφορέων και  νοσοκόμων του Νοσοκομείου με το διοικητή κ. Μακρονικολάκη στο γραφείο του. 

Στη συνάντηση εκτός από τους νοσοκόμους -τραυματιοφορείς και το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων, παρόντες ήταν οι τομεάρχες της νοσηλευτικής υπηρεσίας κκ Μανιάτη και Κουρίνοιυ καθώς και η διοικήτρια του Νοσοκομείου Νεάπολης κα Λ. Μοσχοβιτάκη.

Από την πλευρά των τραυματιοφορέων και του συλλόγου εκφράστηκε η αγωνία για την πλήρη αποψίλωση του τμήματος από προσωπικό και ζητήθηκε η εξεύρεση λύσεων. Αναφέρθηκε ότι από τις 26 οργανικές θέσεις (του πρόσφατου οργανισμού του Νοσοκομείου) είναι καλυμμένες μόλις οι 13 ενώ επίκειται η συνταξιοδότηση άλλων 2 τραυματιοφορέων το Μάρτιο. Τα άτομα πλέον δεν επαρκούν για να καλύπτονται οι βάρδιες με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος αριθμός χρωστούμενων ημερών ανάπαυσης (ρεπό) και αδειών, ενώ έχει  μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό ο αριθμός των τραυματιοφορέων που καλύπτουν το Νοσοκομείο σε κάθε βάρδια (3 το πρωί, 2 το απόγευμα και 2 τη νύχτα) με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να εξυπηρετούνται έγκαιρα όλες οι ανάγκες των τμημάτων του Νοσοκομείου. Ακόμη οι νοσοκόμοι τραυματιοφορείς υφίστανται μεγάλη σωματική και ψυχολογική καταπόνηση με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται προβλήματα υγείας, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την περίπτωση τραυματιοφορέα που ενώ ήταν βάρδια το απόγευμα της Κυριακής 19/1 αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και αφού εξετάστηκε διαπιστώθηκε η ύπαρξη σοβαρών προβλημάτων υγείας και εισήχθη ως ασθενής στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου όπου παραμένει νοσηλευόμενος. Σοβαρά προβλήματα υγείας (κυρίως μυοσκελετικά) αντιμετωπίζουν και άλλοι τραυματιοφορείς του ΓΝΑΝ.

Τονίστηκε ότι λόγω της αποψίλωσης του τμήματος των τραυματιοφορέων νοσοκόμων δεν εξυπηρετούνται έγκαιρα οι ανάγκες των νοσηλευτικών  τμημάτων και δυσχεραίνεται η λειτουργία του Νοσοκομείου.

Ζητήθηκε από το διοικητή του Νοσοκομείου να βρεθεί άμεσα λύση για ενίσχυση του τμήματος  με προσωπικό μόνιμο ή με σύμβαση και να υπάρξουν άμεσες ρυθμίσεις για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Τονίστηκε επίσης ότι η διεύθυνση νοσηλευτικής υπηρεσίας και οι τομεάρχες με επανειλημμένες γραπτές αναφορές εδώ και παραπάνω από ένα χρόνο είχαν τονίσει τη σοβαρότητα του προβλήματος προς το ΔΣ και την προηγούμενη διοίκηση του Νοσοκομείου, χωρίς όμως να έχει υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη.

Από την πλευρά του ο διοικητής του ΓΝΑΝ κ. Μακρονικολάκης υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει όλες τις νομικές δυνατότητες για την πρόσληψη 1-2 συμβασιούχων τραυματιοφορέων στο άμεσο διάστημα, ενώ θα ζητήσει την ενίσχυση του τμήματος με μόνιμο προσωπικό από τις προσλήψεις που θα γίνουν μέσα στο 2014. Ακόμη συζήτησε τη δυνατότητα βελτίωσης των συνθηκών εργασίας, τόσο όσον αφορά στο τμήμα του εξοπλισμού (φορεία, αμαξίδια, ασανσέρ) όσο και στο τμήμα της οργάνωσης των εσωτερικών εργασιών του Νοσοκομείου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων και τους τρυματιοφορείς-νοσοκόμους να αναφέρουν ότι θα συνεχίσουν την προσπάθεια για την ορθή λειτουργία του ΓΝΑΝ και  θα βρίσκονται σε αναμονή της υλοποίησης όσων υποσχέθηκε ο διοικητής για να καθορίσουν τη  στάση τους για πιθανές κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου