Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι νοσηλευτές λόγω κινητικότητας


Προ των πυλών βρίσκονται αντιδράσεις στο χώρο της δημόσιας υγείας, λόγω του σχεδίου κινητικότητας το οποίο θα τεθεί πολύ σύντομα σε εφαρμογή σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Εκατοντάδες εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναβρασμό και στα νοσοκομεία της Κρήτης, καθώς ενδέχεται να μετακινηθούν σε άλλα τμήματα νοσοκομείων για την κάλυψη βασικών αναγκών.

Και νοσηλευτές του νησιού εκφράζουν την αντίθεσή τους στο μέτρο της κινητικότητας, επισημαίνοντας τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, οι οποίες υποβαθμίζουν ακόμη περισσότερο την ποιότητα της παρεχόμενης υγείας.

Σε επίπεδο χώρας, 900 εργαζόμενοι πρόκειται να μετακινηθούν στα νοσοκομεία της χώρας, με τον πρόεδρο της ΔΥΠΕ Κρήτης να ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται για κινητικότητα και όχι για απολύσεις εργαζομένων.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Γρηγοράκης, η κινητικότητα αφορά περιορισμένο αριθμό εργαζομένων στα νοσοκομεία και ότι θα υπάρξει εξορθολογισμός των αναγκών. Χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση, νοσηλευτές της Κρήτης δεν πρόκειται να συναινέσουν στο σχέδιο κινητικότητας.

Και όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα σύστημα υγείας όπου η αναλογία των προσλήψεων-αποχωρήσεων δεν είναι ένας προς 10 αλλά ένας προς 24 ενώ σε συνδυασμό με τις αλλεπάλληλες αποχωρήσεις, οδηγούν τα νοσοκομεία σε δραματική συρρίκνωση, όπως υποστηρίζουν εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τον κ. Γρηγοράκη, θα καταβληθούν προσπάθειες ώστε οι όποιες μετακινήσεις εργαζομένων να γίνουν εντός Νομού.

Την ίδια ώρα, η ΔΥΠΕ Κρήτης αναμένει προσωπικό άλλων υπουργείων που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Της Γεωργίας Μακάκη

Αναδημοσίευση από τη σελίδα της εφημερίδας ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου