Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Δραματικά μειωμένες είναι οι προμήθειες στα Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου για το 2014


Δραματική είναι η μείωση των πόρων στη δημόσια υγεία για τη νέα χρονιά κι αυτό αποτυπώνεται με ξεκάθαρο τρόπο και στα διαθέσιμα ποσά που υπάρχουν για τα Νοσοκομεία του Νομού Λασιθίου.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το νέο πρόγραμμα προμηθειών που θα ισχύει για το 2014 στα Νοσοκομεία του νομού είναι εξαιρετικά μειωμένο, με αποτέλεσμα να προκαλούνται ερωτηματικά για το αν επαρκεί να καλύψει πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν.

Είναι χαρακτηριστικό πως το νέο πρόγραμμα προμηθειών για τα Νοσοκομεία Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Σητείας και Νεάπολης φαίνεται πως θα ξεπερνά κατ' ελάχιστον τα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Αν δε συνυπολογίσουμε και τις δαπάνες που αφορούν τα φάρμακα το ποσό ανέρχεται στα έξι εκατ. ευρώ.

Αυτό όμως πρακτικά σημαίνει πως τα χρήματα που είχε στη διάθεσή του το 2013 μόνο το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, τώρα δίνονται για όλα τα Νοσοκομεία του νομού, στοιχείο που αντικατοπτρίζει και το μέγεθος της μείωσης αλλά και τη διάσταση του προβλήματος που αναμένεται να προκύψει αφού δεν θα μπορούν να αντιμετωπιστούν τρέχοντα θέματα όπως η έκτακτη συντήρηση ή οι βλάβες σε μηχανήματα.
ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου