Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Αυτή τη δόξα ποιος θα την πάρει; Κλειστή ξανά η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου!


Κλειστή είναι και πάλι σήμερα 26/11/13 η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου λόγω των γνωστών προβλημάτων με τις εφημερίες. Η κλινική τις επόμενες δύο ημέρες θα είναι ανοικτή μόνο τα πρωϊνα για εξυπηρετεί ως εξωτερικό ιατρείο, ενώ είναι άγνωστο αν μέχρι τις 2 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν εφημερίες. Από χθες τα παιδιά που νοσηλεύονταν πήραν εξιτήριο, ενώ σήμερα έγινε διακομιδή ενός παιδιού που νοσηλευόταν, προς άλλο νοσοκομείο.

Η παιδιατρική κλινική του ΓΝΑΝ κλείνει για 6η φορά μέσα στο 2013, λόγω των κενών στις εφημερίες, ενώ τόσο ο διοικητής του Νοσοκομείου Αλ. Μαυρικάκης, όσο και ο διοικητής της ΥΠΕ Κρήτης κ. Γρηγοράκης  δεν έχουν κάνει τίποτα το αποτελεσματικό για να λυθεί το πρόβλημα που απασχολεί την υγειονομική κάλυψη εκατοντάδων παιδιών στην περιοχή που καλύπτει το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, ενώ η ΔΥΠΕ  με απόφαση της έχει μετακινήσει παιδίατρο του ΓΝΑΝ σε Νοσοκομείο του Ηρακλείου.


Παράλληλα, παραμένει κλειστή και η ορθοπεδική κλινική του ΓΝΑΝ (μέχρι το τέλος του μήνα) ενώ σήμερα 26/11/13  που το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου υποτίθεται ότι  εφημερεύει σε πλήρη εφημερία, δεν εφημερεύει σε αυτό  ούτε καρδιολόγος, ούτε ακτινολόγος, ούτε μικροβιολόγος, ούτε ουρολόγος, ούτε ΩΡΛ, διαμορφώνοντας μια κατάσταση επισφαλούς και ελλιπούς εφημερίας του Νοσοκομείου, κάτι που συνηθίζεται πολλές ημέρες κάθε μήνα το τελευταίο διάστημα.

Την ίδια στιγμή, η τροπολογία που έχει καταθέσει το υπουργείο υγείας στη Βουλή και θα τεθεί σε ψηφοφορία αύριο Τετάρτη, περιλαμβάνει ρύθμιση που θα δώσει τη χαριστική βολή στην αποψίλωση από προσωπικό του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου και των άλλων Νοσοκομείων του νομού, αφού δίνει τη δυνατότητα στο διοικητή  της ΥΠΕ να μετακινεί ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για απεριόριστο χρονικό διάστημα, ενώ μέχρι σήμερα μπορούσε να το κάνει μόνο για 3 μήνες, δύο φορές το χρόνο, έχοντας με αυτό τον τρόπο των τρίμηνων  μετακινήσει 13 εργαζόμενους από τα Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου προς τα Νοσοκομεία του Ηρακλείου.

Την ίδια ώρα που ο τηλευπουργός υγείας δηλώνει ότι θέλει αυτός να πάρει από την τρόικα τη δόξα για το ότι πράττει το αυτονόητο απολύοντας γιατρούς του ΕΟΠΠΥΥ,  δεν μπορεί να διασφαλίσει την αυτονόητη ασφαλή και πλήρη λειτουργία των Νοσοκομείων της χώρας, εκθέτοντας σε κίνδυνο τον πληθυσμό, ακόμα και τα παιδιά. Αυτή τη δόξα ποιος θα την πάρει;


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου