Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση για τις τηλεοπτικές δηλώσεις του διοικητή της ΥΠΕ Κρήτης κ. Α. Γρηγοράκη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Κνωσού 4 Άγ. Νικόλαος ΤΚ 72100
syllogosergnan1@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

29/11/13


Πριν από μερικές ημέρες δημοσιοποιήθηκε από τοπικά ΜΜΕ της Κρήτης η περίπτωση της ταλαιπωρίας που υπέστη ενήλικος συμπολίτης μας με αναπηρία και η οικογένεια του , που από το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου διακομίστηκε στο  ΠΑΓΝΗ γιατί στο ΓΝΑΝ δεν εφημέρευε μικροβιολόγος ώστε να γίνει τεστ μηνιγγίτιδας, εξέταση που κρίθηκε απαραίτητη από τους παθολόγους ιατρούς που εξέτασαν το συγκεκριμένο ασθενή.
Για το θέμα υπήρξαν τηλεοπτικές δηλώσεις από το διοικητή της ΥΠΕ κ. Α. Γρηγοράκη,  στις οποίες οφείλουμε να απαντήσουμε για την αποκατάσταση της αλήθειας τα παρακάτω:
  • Ο συγκεκριμένος ασθενής δεν ήταν παιδί, αλλά ενήλικο άτομο, με σωματοδομή ενήλικου ατόμου και δεν θα μπορούσε σε καμιά περίπτωση να νοσηλευτεί στην μονάδα εντατικής παίδων του ΠΑΓΝΗ όπως λανθασμένα ανέφερε ο κ. Γρηγοράκης. 
  • Οι παθολόγοι ιατροί του ΠΑΓΝΗ (όπως πρωτύτερα και οι ιατροί του ΓΝΑΝ) παρά το ότι το τεστ μηνιγγίτιδας ήταν αρνητικό, έκριναν ότι η γενικότερη κατάσταση του ασθενούς επέβαλε την νοσηλεία του σε ΜΕΘ. Επειδή ενδεχομένως δεν υπήρχε κενό κρεββάτι ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ και για άλλους λόγους, ο συγκεκριμένος ασθενής μεταφέρθηκε από το ΠΑΓΝΗ στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, όπου νοσηλεύτηκε για 4 ημέρες και χθες πήρε εξιτήριο για τη παθολογική κλινική του ΓΝΑΝ.
  • Το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πλήρως το συγκεκριμένο περιστατικό και να μη χρειαστεί διακομιδή σε άλλο Νοσοκομείο, αν τη συγκεκριμένη ημέρα εφημέρευε μικροβιολόγος στο Νοσοκομείο. Όμως λόγω των περικοπών στα κονδύλια των εφημεριών, λόγω της έλλειψης ιατρικού προσωπικού και λόγω απόφασης του διοικητή της ΔΥΠΕ που έχει μετακινήσει για λόγους υγείας μικροβιολόγο του ΓΝΑΝ στο Βενιζέλειο χωρίς να τον αντικαταστήσει, στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου εφημερεύει μικροβιολόγος μόνο 8 ημέρες το μήνα, ενώ 22 ημέρες δεν εφημερεύει. Για ένα Νοσοκομείο που καλύπτει ανάγκες υγείας όλου του νομού και η παθολογική του κλινική παρουσιάζει πολύ υψηλή πληρότητα, είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει κάλυψη από μικροβιολογικό εργαστήριο όλες τις ημέρες που εφημερεύει η παθολογική κλινική (30 ημέρες το μήνα).


Αναμένουμε από το διοικητή της ΥΠΕ Κρήτης κ. Γρηγοράκη να αντιληφθεί το άστοχο των δηλώσεων του για το συγκεκριμένο περιστατικό και να επανορθώσει. Επίσης αναμένουμε από το διοικητή της ΥΠΕ Κρήτης να επισκεφθεί άμεσα το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου και να δώσει απαντήσεις για τα οξέα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΓΝΑΝ, προβλήματα για τα οποία έχει ενημερωθεί αναλυτικά στο παρελθόν από επισκέψεις μας στη ΔΥΠΕ και από υπομνήματα, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει προκύψει κάποια λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου