Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Ο επιτυχημένος αγώνας για την αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Νεάπολης δείχνει το δρόμο!


Εδώ και περίπου ένα χρόνο, οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Νεάπολής "Διαλυνάκειο", η διοίκηση του Νοσοκομείου και η τοπικοί φορείς και κοινωνία ξεκίνησαν έναν αγώνα με στόχο τη διοικητική αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Νεάπολης.


Κατάφεραν με μεγάλη προσπάθεια να πείσουν τους συμπολίτες τους αρχικά, και τους πολιτικούς φορείς του νομού και της Κρήτης στη συνέχεια, για το δίκαιο του αιτήματος τους, να συσπειρώσουν πολύ κόσμο στις κινητοποιήσεις τους, να κάνουν πολύ μαζικές λαϊκές συνελεύσεις για το θέμα.


Ο αγώνας τους πέρασε από δυσκολίες και απογοητεύσεις, όμως τελικά ο στοχος επιτεύχθηκε με την κατάθεση από την κυβέρνηση τροπολογίας στη Βουλή που προβλέπει τη διοικητική αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Νεάπολης.



Ο αγώνας της τοπικής κοινωνίας και οι προσπάθειες όσων συμμετείχαν δικαιώνονται, και παράλληλα στελνεται προς όλους μας το μήνυμα ότι όταν οι τοπικές κοινωνίες διεκδικούν με πίστη και μαζικότητα μπορούν να τα καταφέρουν.

Καιρός είναι να το αντιληφθούμε αυτό και εδώ στον Άγ. Νικόλαο  και να διεκδικήσουμε πιο μαζικά και πιο δυναμικά να σταματήσει η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου και να μπορέσει το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού να λειτουργήσει πλήρως, χωρίς ελλείψεις προσωπικού και υλικών και χωρίς κλεισίματα κλινικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου