Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Απίστευτο! Νέες τριτοκοσμικές σκηνές: 10 ασθενείς σε έναν θάλαμο σαν τις σαρδέλες στον Ευαγγελισμό!


Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

 Μόνο οι... χειρολαβές λείπουν από τον Ευαγγελισμό όπου σε έναν θάλαμο στριμώχνονται σα σαρδέλες 8 με 10 ασθενείς. Φυσιολογική θεωρεί την αναμονή των 5,5 ωρών ο Άδωνις καθώς όπως υποστηρίζει και στον προοδευτικό Καναδά οι ασθενείς περιμένουν τόσες ώρες.

Ούτε στην Ουγκάντα τελικά δε φαίνεται να συμβαίνει ότι στην Ελλάδα εν έτει 2013:  σκηνές απείρου κάλους για δεύτερη εβδομάδα αποκαλύπτονται στον Ευαγγελισμό, το μεγαλύτερο νοσοκομείο τη χώρας. Εκτός από την ψυχιατρική κλινική που έχει ράντζα μόνιμα, και οι περισσότερες παθολογικές κλινικές πνίγονται στα πτυσσόμενα κρεβάτια. Όχι όμως αυτή τη φορά στο διάδρομο αλλά μέσα στους θαλάμους όπου οι αρμόδιοι στριμώχνουν τον έναν ασθενή πάνω στον άλλο προκειμένου να μη φαίνονται τα ράντα στο διάδρομο. 

Ενδεικτικό το νέο καρέ που κατέγραψαν ειδικευόμενοι του νοσοκομείου και δείχνει 8 ασθενείς σε έναν θάλαμο του 8ου ορόφου της Ε Παθολογικής κλινικής την Κυριακή το πρωί. 

“Συνήθως είναι 10 ασθενείς σε έναν  τέτοιο θάλαμο” λέει στο iatropedia.gr o Νικήτας Νανίδης του Συλλόγου των Ειδικευομένων γιατρών του Ευαγγελισμού. Και το ζήτημα είναι ότι οι ιθύνοντες κατά τη συνήθη τακτική προσπαθούν να κρύψουν το πρόβλημα, κάτω από το χαλί μετά το σάλο που ξέσπασε από την περασμένη εβδομάδα. “Δόθηκε έκτακτη εντολή ακόμη και τα βαριά περιστατικά που πρέπει να βρίσκονται κοντά στους θεράποντες ιατρούς, να μετακινούνται όπου βρεθεί κενό κρεβάτι” συμπληρώνει ο κ.Νανίδης. 

Βέβαια ούτε οι ασθενείς ούτε τα κρεβάτια είναι ...αόρατα καθώς ο κάθε περαστικός από τους διαδρόμους του νοσοκομείου μπορεί να τους δει να νοσηλεύονται όλοι σε απόσταση αναπνοής μέσα σε έναν χώρο λίγων τετραγωνικών. Ερώτημα αποτελεί τι γίνεται στις περιπτώσεις όπου οι ασθενείς χρειάζονται το χώρο της τουαλέτας αλλά και όταν δέχονται επισκέψεις από τους συγγενείς τους....

Αναδημοσίευση από τη σελίδα iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου