Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Με απόφαση του υποδιοικητή της ΔΥΠΕ Κρήτης θα μετακινείται δεκαπέντε ημέρες κάθε μήνα καρδιολόγος από το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου στο Νοσοκομείο Σητείας και αναγκαστικά θα κλείνει η καρδιολογική κλινική του Αγ. Νικολάου


Με απόφαση που έλαβε την Παρασκευή 28/9/12 ο υποδιοικητής της ΔΥΠΕ Κρήτης κ. Καλογιαννάκης θα μετακινείται δεκαπέντε ημέρες κάθε μήνα καρδιολόγος από το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου στο Νοσοκομείο Σητείας και αναγκαστικά θα κλείνει η καρδιολογική κλινική του Αγ. Νικολάου.

Το ίδιο θα ισχύει και για την καρδιολογική κλινική της Ιεράπετρας.

Η απόφαση ελήφθη μετά από πίεση των παραγόντων του Νοσοκομείου Σητείας, αφού ο επικουρικός καρδιολόγος που υπηρετούσε εκεί, αποχώρησε πριν τη λήξη της θητείας του. Στη συνέχεια προκηρύχθηκε νέα θέση επικουρικού καρδιολόγου και κανείς δεν υπέβαλε αίτηση. Έτσι το Νοσοκομείο Σητείας έμεινε χωρίς καρδιολόγο, με αποτέλεσμα να μην γίνονται χειρουργεία.

Το ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του νομού, την Παρασκευή αποφάσισε να μεταβαίνουν καρδιολόγοι από τα Νοσοκομεία Αγ. Νικολάου και Ιεράπετρας τρεις φορές την εβδομάδα στο νοσοκομείο Σητείας για να μπορούν να γίνονται χειρουργεία.

 Όμως η απόφαση αυτή δεν ικανοποίησε το διοικητή του Νοσοκομείου Σητείας και τους παράγοντες του Νοσοκομείου που απαίτησαν να υπάρχει εφημερεύων καρδιολόγος από τα άλλα Νοσοκομεία όλο το μήνα, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα έχει μια τέτοια απόφαση για τα άλλα Νοσοκομεία και ειδικά για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου που δεν είναι Γ ζώνη και οι γιατροί μπορούν να κάνουν μόνο μέχρι 7 εφημερίες.

Έτσι οι Σητειακοί πίεσαν με διάφορα μέσα τον υποδιοικητή της ΔΥΠΕ και κατάφεραν να εκδοθεί αυτή η πρωτόγνωρη απόφαση που ουσιαστικά κλείνει την καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου το μισό μήνα κάθε μήνα.

Αναμένονται αντιδράσεις από την πλευρά της διοίκησης και των φορέων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου και των θεσμικών φορέων της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου