Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Το ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης της Κυριακής 21/10/12 για το Νοσοκομείο Νεάπολης


Την Κυριακή 21/10/2012 πραγματοποιήθηκε Λαϊκή Συνέλευση στη Νεάπολη με θέμα το νομικό ζήτημα που εγείρεται στο Νοσοκομείο Νεάπολης με την κατάργηση της αυτοτέλειας του ΝΠΔΔ του και ενσωμάτωση του από 1/1/2013 σε ένα ενιαίο ΝΠΔΔ και για τα 4 Νοσοκομεία του Νομού Λασιθίου με ενιαίο προϋπολογισμό και ενιαίο οργανισμό.

Η κατάργηση αυτή θέτει νομικό ζήτημα για το Νοσοκομείο Νεάπολης ως προς τη διατήρηση των κληροδοτημάτων και των δωρεών και θα επιφέρει απώλεια εσόδων του Νοσοκομείου, έσοδα τα οποία στηρίζουν τη λειτουργία του καθώς και τη μετέπειτα λειτουργία του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης που σχεδιάζεται ως επέκταση του Νοσοκομείου Νεάπολης.

Μετατρέπει δε ένα πλεονασματικό Δημόσιο Νοσοκομείο σε ελλειμματικό και αποτελεί θέμα προστασίας του δημοσίου συμφέροντος.

Το αίτημα του Νοσοκομείου ξεκίνησε από Μάρτιο του 2011 αρχικά ως μη ένταξη στη διασύνδεση και μετέπειτα με την Υπουργική Απόφαση και εν συνεχεία με τη ψήφιση του Ν.4052/12 ως εξαίρεσης από τη διασύνδεση.

Το ελάχιστο χρονικό περιθώριο επίλυσης του ζητήματος επιβάλλει τη μαζική αντίδραση των φορέων και πολιτών προκειμένου να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα.

Η Λαϊκή Συνέλευση αποφάσισε τη συγκρότηση Επιτροπής με συμμετοχή όλων των φορέων η οποία θα ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο προκειμένου να επιλυθεί άμεσα το θέμα εξαιρώντας το Νοσοκομείο Νεάπολης από τη διασύνδεση, διατηρώντας το ως αυτοτελές ΝΠΔΔ.

Η Επιτροπή θα ενημερώνει για την εξέλιξη του θέματος και τις περαιτέρω ενέργειες που θα ακολουθήσουν κατά απαίτηση της Λαϊκής Συνέλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου