Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ενημέρωση για διάφορα θέματα 10/10/2012


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Ενημέρωση για διάφορα θέματα 10/10/2012

1)    Νέα μέτρα – κινητοποιήσεις
Η κυβέρνηση παρά τις συνεχείς αντιδράσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας προχωρά στην ολοκλήρωση της επεξεργασίας  των νέων μέτρων και στην υποβολή τους στη Βουλή τις επόμενες ημέρες. Μόλις παρουσιαστούν θα μάθουμε τί περιλαμβάνεται και ποιες ακριβώς θα είναι οι επιπτώσεις σε εμάς. Είναι όμως φανερό από την όλη συζήτηση ότι και πάλι όλο το βάρος πέφτει και πάλι στους μισθωτούς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, στους συνταξιούχους και στους μικρομεσαίους.
Απέναντι σε αυτά τα μέτρα,έχει αναπτυχθεί ένα κίνημα από τους εργαζόμενους και τα σωματεία, με απεργίες και κινητοποιήσεις. Είναι φανερό ότι η κοινωνία δεν θέλει να συνεχιστεί άλλο αυτή η πολιτική και αγωνίζεται γι΄αυτό. Κάποιοι ίσως να θεωρούν τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες αναποτελεσματικές. Δεν είναι έτσι. Όπως έχει γράψει ο Μπρ. Μπρεχτ: Αν αγωνιστείς, μπορεί και να χάσεις. Αν δεν αγωνιστείς, έχει χάσει ήδη. Δεν είναι δυνατόν να καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να παρακολουθούμε να τσαλαπατούνται τα εργασιακά μας δικαιώματα και να οδηγούμαστε στη φτώχεια εμείς, οι οικογένειες μας  και τα παιδιά μας.
Στις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει τις τελευταίες 15 ημέρες (απεργία και συγκέντρωση 26/9, παράσταση διαμαρτυρίας-κατάληψη της διοίκησης, συγκέντρωση 8/10) η συμμετοχή των μελών του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου ήταν αρκετά ικανοποιητική. Αρκετοί απήργησαν και ακόμα περισσότεροι έδωσαν το παρόν στις συγκεντρώσεις και στις πορείες. Μπορούμε ακόμα καλύτερα, μπορούμε ακόμα περισσότεροι.
Επόμενη προγραμματισμένη κινητοποίηση είναι η γενική απεργία ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 18 Οκτώβρη, ημέρα συνεδρίασης της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να δώσουμε δυναμικά το παρόν στην απεργία και στη συγκέντρωση που θα γίνει στον Άγιο Νικόλαο.

2)    Συνεργασία του συλλόγου με δικηγόρο
Μετά από αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων του συλλόγου αποφασίστηκε η σύναψη σύμβασης με δικηγόρο για παροχή προς τα μέλη συμβουλών σε θέματα εργασιακά, συνταξιοδοτικά κ μισθολογικά, γνωμοδοτήσεις επι θεμάτων που ανακύπτουν από το ΔΣ του Συλλόγου και εξωδικαστικές ενέργειες σχετικες με το σύλλογο. Αφού αποστείλαμε σχετική επιστολή προς το Δικηγορικό Σύλλογο Λασιθίου ζητήσαμε να υποβληθούν προσφορές για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες για ένα έτος. Η μόνη προσφορά που υποβλήθηκε ήταν από το γραφείο του Γ. Μανδελένη για χρονικό διάστημα ενός έτους και με τον οποίο ξεκινάμε συνεργασία.
Έτσι τα μέλη του Συλλόγου μπορούν να απευθύνονται στο συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο για παροχή συμβουλών σε θέματα εργασιακά, συνταξιοδοτικά κ μισθολογικα,
Το κινητό τηλέφωνο του Γ. Μανδελένη είναι 6936 962051 και το τηλέφωνο του γραφείου του  2841021129.
Η συνεργασία και η παροχή των συμβουλών προς τα μέλη θα γίνεται δωρεάν για τα μέλη του συλλόγου , στα πλαίσια της συνεργασίας με το σύλλογο. Δεν περιλαμβάνεται δικαστική εκπροσώπηση, επιδόσεις εξωδίκων, εκπροσώπηση ενώπιον υπηρεσιακών συμβουλίων.

3)    Πρόσθετες αμοιβές
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, το χρονικό διάστημα 15-20 Οκτώβρη θα μπουν στους λογαριαμούς μας οι πρόσθετες αμοιβές για το μήνα Ιούνιο. Για το μήνα Μάρτιο υπάρχει πρόβλημα σε όλη την Ελλάδα και από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας έχουν δεσμευτεί ότι θα το λύσουν και δεν θα χάσουμε τα χρήματα αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου