Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Αναστάλθηκε με προσωρινή δικαστική διαταγή η εφαρμογή της απόφασης του υποδιοικητή της ΔΥΠΕ για την εκ περιτροπής μετακίνηση των καρδιολόγων


Νέα τροπή είχαμε χθες στην υπόθεση της αναγκαστικής εκ περιτροπής μετακίνησης τεσσάρων καρδιολόγων από τα Νοσοκομεία Αγίου Νικολάου  και Ιεράπετρας  προς το Νοσοκομείο Σητείας, που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία και στις εφημερίες των καρδιολογικών κλινικών των δύο Νοσοκομείων.
Εχθές λοιπόν εκδόθηκε προσωρινή διαταγή του Προέδρου του Διοικητικού Εφετείου Κρήτης, έως την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αιτήσεως αναστολής των τριών αιτούντων Ιατρών, που αναστέλλει την εκτέλεση: α) Της υπ’αριθμ. 9778/28-9-2012 Απόφασης του Υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Νικήτα Καλογιαννάκη, β) κάθε άλλης συναφούς προς την ανωτέρω, προγενέστερης ή μεταγενέστερης πράξης ή παράλειψης της διοικήσεως.

Ο τέταρτος από τους καρδιολόγους δεν προσέφυγε δικαστικά και ήδη έχει μετακινηθεί από το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου προς το Νοσοκομείο Σητείας για να καλύψει το Νοσοκομείο για μία εβδομάδα. Όμως μετά την έκδοση της προσωρινής διαταγής είναι αμφίβολο αν θα συνεχιστεί η μετακίνηση, αφού υπάρχει θέμα ακυρότητας της απόφασης του υποδιοικητή της ΔΥΠΕ και αφού το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου έχει μείνει με ακάλυπτες εφημερίες και κινδυνεύει με κλείσιμο η καρδιολογική κλινική.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου