Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Αίτημα ακύρωσης της απόφασης που έχει ως συνέπεια το κλείσιμο της καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου από τις 15 έως τις 30 ΝοεμβρίουΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Κνωσού 4 Άγιος Νικόλαος 

Προς:  Διοικητή ΥΠΕ Κρήτης κ. A. Γρηγοράκη

Κοινοποίηση: -Βουλευτές Λασιθίου κ.κ. Πλακιωτάκη, Δερμιτζάκη
                       -Δήμαρχο Αγ. Νικολάου Δ. Κουνενάκη
                       -Δήμαρχο Σητείας κ. Πατεράκη
                       -Διοικητή Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου κ. Μαυρικάκη
                       -υποδιοικητή Νοσοκομείου Σητείας κ. Μακρονικολάκη
                       -Ιατρικό Σύλλογο Λασιθίου
                       -Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου
                       -Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Σητείας
                      - ΠΟΕΔΗΝ
   
Θέμα: Αίτημα ακύρωσης της απόφασης (α.π. 10609/22-10-12) του πρώην υποδιοικητή της ΥΠΕ  Κρήτης κ. Καλογιαννάκη που έχει ως συνέπεια το κλείσιμο της καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου από τις 15 έως τις 30 Νοεμβρίου

Άγιος Νικόλαος 25/10/12   

Κύριε διοικητά 
Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί στη λειτουργία του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και τους κινδύνους που προκύπτουν για το κοινωνικό σύνολο από την με αρ πρωτ 10609/22-10-2012 απόφαση του πρώην υποδιοικητή της ΥΠΕ Κρήτης κ. Καλογιαννάκη για παράταση της μετακίνησης κατά ένα μήνα ενός ειδικευμένου καρδιολόγου του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου προς το Νοσοκομείο Σητείας.

Σύμφωνα με αυτή την απόφαση ο ειδικευμένος καρδιολόγος θα παραμείνει και θα κάνει εφημερίες στο Νοσοκομείο Σητείας έως 22/11/12, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα εκτελέσει καμιά εφημερία στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου το μήνα Νοέμβριο. Έτσι αναγκαστικά το μήνα Νοέμβριο στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου θα εκτελεστούν 14 εφημερίες από τους δύο ειδικευμένους καρδιολόγους που απομένουν (7+7 εφημερίες). Σύμφωνα με τις εξελίξεις αυτές και το πρόγραμμα εφημεριών που έχει συνταχθεί, η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου από τις 15 έως τις 30 Νοεμβρίου είναι ακάλυπτη από εφημερίες και αναγκαστικά θα κλείσει και οι ασθενείς που θα έχει θα διακομιστούν σε άλλα Νοσοκομεία.

Κατανοείτε και εσείς τα προβλήματα λειτουργίας για όλες τις κλινικές του Νοσοκομείου, όπως επίσης και τους κινδύνους για το κοινωνικό σύνολο που θα προκύψουν από το γεγονός ότι για 16 συνεχόμενες ημέρες δεν θα υπάρχει εφημερεύων καρδιολόγος στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και θα είναι κλειστή η καρδιολογική κλινική, συνεπεία της απόφασης του κ. Καλογιαννάκη για παράταση της μετακίνησης του ειδικευμένου καρδιολόγου του Νοσοκομείου μας.

Ήδη το διάστημα που έχει μετακινηθεί ο συγκεκριμένος καρδιολόγος και έχουν μείνει ακάλυπτες οι εφημερίες του, είχαμε συνεχείς διακομιδές καρδιολογικών περιστατικών από το Νοσοκομείο μας προς τα Νοσοκομεία του Ηρακλείου και στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, με τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται για  τους ασθενείς, αλλά και με κινδύνους που προκύπτουν  από τη συνεχόμενη απουσία του ασθενοφόρου από το ΕΚΑΒ Αγ.Νικολάου για τις διακομιδές. Μάλιστα σε μία τέτοια ημέρα που δεν εφημέρευε καρδιολόγος στο Νοσοκομείο μας και γινόταν διακομιδές προς άλλα Νοσοκομεία, υπήρξε στην πόλη  επείγον καρδιολογικό περιστατικό (ανακοπή) που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο μας με ταξί (!), αντιμετωπίστηκε από τους παθολόγους και τους ιατρούς της ΜΕΘ, εισήχθη στη ΜΕΘ και δυστυχώς κατέληξε.

Ελπίζουμε ότι κατανοείτε τους κινδύνους που προκύπτουν από την απόφαση του κ. Καλογιαννάκη και αναγνωρίζετε πως δεν αποτελεί λύση η λειτουργία του ενός Νοσοκομείου να στηρίζεται στην υπολειτουργία και στη διάλυση ενός άλλου. 

Γι΄αυτός σας ζητούμε να ακυρώσετε τη συγκεκριμένη απόφαση (10609/22-10-20120 για παράταση της μετακίνησης του καρδιολόγου από το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου προς το Νοσοκομείο Σητείας για ένα μήνα, και να ζητήσετε την εφαρμογή της απόφασης που έχει λάβει ήδη το ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείου του νομού μας για προσωρινή κάλυψη του προβλήματος με εκ περιτροπής μετακίνηση καρδιολόγων από τα Νοσοκομεία Αγ. Νικολάου και Ιεράπετρας για πρωινό ωράριο 3 φορές την εβδομάδα προς το Νοσοκομείο Σητείας (για προεγχειριτικούς ελέγχους και εξωτερικά ιατρεία). Αυτή είναι μια λύση συνεργασίας των Νοσοκομείων στην οποία συμφωνούν και οι ίδιοι οι ιατροί, και η οποία καλύπτει προσωρινά το πρόβλημα μέχρι να έρθει επικουρικός καρδιολόγος στο Νοσοκομείο Σητείας.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η πρώτη απόφαση του κ. Καλογιαννάκη  μετακίνηση 4 καρδιολόγων από τα Νοσοκομεία Αγ. Νικολάου και Ιεράπετρας  για 2 μήνες, προσβλήθηκε στα διοικητικά δικαστήρια από τους 3 ιατρούς και υπήρξε προσωρινή διαταγή αναστολής της εφαρμογή της για τους 3 ιατρούς που προσέφυγαν.

Θα πρέπει ακόμη να επισημάνουμε ότι όλα αυτά τα προβλήματα έχουν προκύψει από τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο συντάχθηκαν και εγκρίθηκαν πρόσφατα οι νέοι οργανισμοί εσωτερικής υπηρεσίας των Νοσοκομείων του νομού μας, με κριτήριο όχι τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των Νοσοκομείων και τη  δημόσια υγεία αλλά με κριτήριο την οριζόντια εξοικονόμηση πόρων και τη μείωση του προσωπικού, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται όλα αυτά τα προβλήματα. Απαιτείται λοιπόν αναθεώρηση τους ώστε να καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες των Νοσοκομείων, ενώ θα πρέπει να βρεθεί λύση ΄ώστε να εκλείψουν και τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στο πρόγραμμα εφημεριών κρίσιμων ειδικοτήτων του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου (ακτινολογικό, καρδιολογικό, ορθοπεδική, αναισθησιολογικό).

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στην προσπάθεια για προστασία του δημόσιου συστήματος υγείας στην Κρήτη και σας επαναλαμβάνουμε ότι θεωρούμε ζήτημα κρίσιμης σημασίας για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και για τη διασφάλιση της υγείας του κοινωνικού συνόλου, την ακύρωση της απόφασης του πρώην υποδιοικητή της ΥΠΕ  κ. Καλογιαννάκη που στην πράξη κλείνει την καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου από τις 15 έως τις 30 Νοεμβρίου.

Συνημμένο: Η απόφαση του κ. Καλογιαννάκη
για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος ο Γραμματέας

Γιώργος Μανουσάκης      Δαμιανός Χαλκιαδάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου