Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Έκαναν κατάληψη στο γραφείο του διοικητή και τα έψαλλαν και στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγ. ΝικολάουΔίωρη κατάληψη - παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του διοικητή του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου Αλ. Μαυρικάκη, πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 4/10 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, για την κατάσταση στη δημόσια υγεία και για τη συνεχιζόμενη αποδυνάμωση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου. Στο γραφείο του διοικητή έτυχε να βρίσκεται την ώρα που πήγαν οι εργαζόμενοι και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας  Μ. Σταυρακάκης, ο οποίος είχε επισκεφθεί το διοικητή για θέματα που σχετίζονται με τα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου..


Οι εργαζόμενοι δεν έχασαν την ευκαιρία και εξέφρασαν προς τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ και προς το διοικητή τις έντονες διαμαρτυρίες τους για τις καταστάσεις που ζούνε καθημερινά μέσα στο Νοσοκομείο και για το αδιέξοδο που έχουν περιέλθει με τα συνεχή μέτρα που έχουν πάντα θύματα τους μισθωτούς. "Να πείτε στο βουλευτή της ΝΔ στο νομό Λασιθίου Γ. Πλακιωτάκη ότι αν ψηφίσει τα νέα μέτρα θα είναι ανεπιθύμητος στο Νοσοκομείο και στον Άγιο Νικόλαο. Μέσα στην ίδια αυτή αίθουσα του γραφείου του διοικητή πριν από τις εκλογές ο Πλακιωτάκης μαζί με τον Κυριάκο  Μητσοτάκη μας έλεγαν  ότι  δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα εις βάρος των εργαζομένων μετά τις εκλογές" ανέφεραν οι αγανακτισμένοι υπάλληλοι προς στο Μ. Σταυρακάκη και του ζήτησαν να το μεταφέρει στο βουλευτή. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ άκουσε τους εργαζόμενους και είπε ότι έχουν δίκιο στις διαμαρτυρίες τους και θα τις μεταφέρει όπου πρέπει. "Αν ψηφιστούν τα μέτρα, να παραιτηθείς" του απάντησαν κάποιοι από τους εργαζόμενους, δείχνοντας ότι έχουν χορτάσει από δηλώσεις συμπαράστασης, ενώ συνεχώς ψηφίζονται όλο και περισσότερες περικοπές εις βάρος τους.
Απευθυνόμενοι και προς το διοικητή του Νοσοκομείου πολλοί έθεσαν  τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη προσωπικού. "Έχουμε μείνει οι μισοί από εργαζόμενους είμασταν στα περισσότερα τμήματα πριν από 10 χρόνια κι η δουλειά έχει μεγαλώσει ακόμη πιο πολύ. Δεν μπορούμε να πάρουμε άδειες, δουλεύουμε πολλές φορές με ένα ρεπό και αυτό από νύχτα, κάνουμε  βάρδιες που απαγορεύονται από την εργατική νομοθεσία (απόγευμα πρωί νύχτα). Η δουλειά μας έχει να κάνει με ασθενείς και παρά την κούραση πρέπει να έχουμε τα μάτια μας τετρακόσια για να μη γίνει κάποιο λάθος" είπαν αρκετοί από τους εργαζόμενους που ζήτησαν να υπάρξουν ενέργειες ώστε να ενισχυθεί με προσωπικό το Νοσοκομείο και να σταματήσει η αποψίλωση του. Ο διοικητής του Νοσοκομείου Αλ. Μαυρικάκης αναγνώρισε ότι το Νοσοκομείο λειτουργεί χάρη στο φιλότιμο των εργαζομένων και ανέφερε ότι θα γίνει προσπάθεια να έρθει αρκετό επικουρικό προσωπικό με τις θέσεις που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο Υγείας για όλη την Ελλάδα. Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες του προσωπικού και των ιατρών για τις μετακινήσεις ιατρών και εργαζομένων προς άλλα Νοσοκομεία και υπηρεσίες, μετακινήσεις που επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο τα προβλήματα και δημιουργούν ζητήματα λειτουργίας των κλινικών, όπως έγινε με την πρόσφατη απόφαση για τη μετακίνηση καρδιολόγων προς το Νοσοκομείο Σητείας. Μάλιστα κάποιοι από τους εργαζόμενους κατήγγειλαν ρουσφετολογικές τρίμηνες μετακινήσεις που γίνονται για κομματικούς λόγους και πλήττουν το Νοσοκομείο συνεχώς."Δεν θα αφήσουμε το Νοσοκομείο να κλείσει" τόνισαν οι εργαζόμενοι που ζήτησαν από το διοικητή να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να σταματήσει η στελεχιακή "αιμορραγία"  του Νοσοκομείου.


Τερματίζοντας την κατάληψη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου έκαναν γνωστό ότι θα συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες και τις κινητοποιήσεις τους, και επόμενο βήμα θα είναι η συμμετοχή στη συγκέντρωση της Δευτέρας 8/10ου στις 6.00 μμ στην Πλατεία Αγίου Νικολάου, που οργανώνεται από το Εργ. Κέντρο και Σωματεία του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου