Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΠΟΕΔΗΝ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

ΑΘΗΝΑ 22/10/2012

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 777

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ χαιρετίζει τους εργαζόμενους των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας που με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στις 18 Οκτώβρη και τις απεργιακές συγκεντρώσεις εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στα νέα βάρβαρα μέτρα που προωθούν κυβέρνηση και τρόικα, που καρατομούν τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα και διαλύουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας – Πρόνοιας.

Τα νέα μέτρα που προωθούνται στα πλαίσια του μνημονίου έρχονται να καταργήσουν και τα τελευταία εργατικά δικαιώματα αφού καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις, περικόπτουν δώρα συνάξεις και επιδόματα, προβλέπουν χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, αυξάνουν τα όρια ηλικίας, φορτώνουν νέους φόρους στις πλάτες των εργαζομένων, προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις και την εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας.

Ταυτόχρονα στο χώρο της Υγείας – Πρόνοιας κλείνουν την στρόφιγγα της χρηματοδότησης των Νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ, προβλέπουν συγχωνεύσεις και κλείσιμο νοσοκομείων και μονάδων υγείας – πρόνοιας, επιβάλουν και νέα βάρη στους πολίτες και βάζουν εμπόδια στην πρόσβαση στις υπηρεσίες, αφήνοντάς τες χωρίς προσωπικό με την ουσιαστική απαγόρευση των προσλήψεων, εκχωρώντας και νέους τομείς σε ιδιώτες.

Η ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ στην συνεδρίασή της στις 19-10-12 εκτίμησε ότι υπάρχει ανάγκη οι κινητοποιήσεις ενάντια στα νέα μέτρα να συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση και να συνεχιστεί η προσπάθεια για την συγκρότηση ενός μεγάλου παλλαϊκού μετώπου για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Υγεία και την αποτροπή των σχεδιασμών για κλείσιμο μονάδων Υγείας – Πρόνοιας.

Στην κατεύθυνση αυτή συγκεκριμενοποίησε τις παρακάτω δράσεις για το επόμενο χρονικό διάστημα, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο και για άλλες δράσεις αν τα μέτρα πάνε για ψήφιση στ Βουλή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ
  • Γενικές συνελεύσεις το επόμενο δεκαήμερο 22 – 31/10 των σωματείων, ενίσχυση των τοπικών δράσεων (καταλήψεις ταμείων, κλείσιμο κόμβων, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, εκδηλώσεις με μαζικούς φορείς ενάντια στο κλείσιμο νοσοκομείων και την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας κλπ)
  • Πρωτοβουλίες των σωματείων για συντονισμό με Κοινωνικούς και Συνδικαλιστικούς Φορείς σε κάθε περιοχή για την σωτηρία και στήριξη των Νοσοκομείων.
  • Τετράωρη στάση (11 π.μ.-3 μμ) Εργασίας στις 1 Νοέμβρη συγκέντρωση στην Αθήνα στις 11.30π.μ. στο Υπουργείο Υγείας και στην Περιφέρεια στις έδρες των ΥΠΕ.
  • Την ημέρα κατάθεσης των νέων μέτρων, καταλήψεις των Γραφείων Διοίκησης στα Νοσοκομεία.
  • Απόφαση της Ε.Ε. για κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων τη μέρα ψήφισης των μέτρων. Η πρόταση για κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων να μεταφερθεί σε ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Την ανατροπή των πολιτικών του μνημονίου και αγωνιζόμαστε να μην περάσουν και εφαρμοστούν τα νέα αντικοινωνικά μέτρα που θα δώσουν τη χαριστική βολή στα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα και θα αποτελέσουν την ταφόπλακα για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας Πρόνοιας.

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ:

Στις συγχωνεύσεις κα το κλείσιμο νοσοκομείων, μονάδων υγείας και πρόνοιας, που γίνεται για δημοσιονομικούς λόγους προκειμένου να φύγει από το κράτος η ευθύνη χρηματοδότησης της Υγείας – Πρόνοιας με αποτέλεσμα να στερηθούν οι πολίτες κρίσιμες υπηρεσίες που τις έχουν ανάγκη.

Στη μεταφορά στις τσέπες των πολιτών του «κόστους» των υπηρεσιών υγείας (χαράτσια, αύξηση συμμετοχής αλλαγή κανονισμού ΕΟΠΥΥ κλπ)

Αγωνιζόμαστε για αύξηση των δαπανών για την Υγεία Πρόνοια και την άρση των εμποδίων που εφαρμόζονται και προωθούνται για τις υπηρεσίες αυτές.

Ταυτόχρονα σαν εργαζόμενοι που η οικονομική κρίση και οι πολιτικές του μνημονίου μας έχουν μειώσει δραματικά τα εισοδήματα και μας έχουν αφαιρέσει πολλά από τα εργατικά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα διεκδικούμε:

Όχι μόνο να μην περάσουν οι νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και το πάγωμα των προσλήψεων αντίθετα να αποκατασταθούν τα εισοδήματα και οι απώλειες που είχαμε τα τελευταία χρόνια καθώς και τα εργατικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Επίσης διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις στην Υγεία και την πρόνοια, στελέχωση των μονάδων με μόνιμο προσωπικό.

Η ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ καλεί τα σωματεία μέλη της όλους τους εργαζόμενους στην υγεία και την Πρόνοια να πρωτοστατήσουν σε αυτό τον αγώνα. Καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στις Γενικές συνελεύσεις τις τοπικές δράσεις κι εκδηλώσεις που οργανώνουν τα σωματεία και τις κινητοποιήσεις που οργανώνει η ΠΟΕΔΗΝ και γενικότερα το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ, ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου