Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ



ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

13/10/12

Η κυβερνητική πολιτική και τα μνημόνια έχουν στο στόχαστρο τη δημόσια υγεία με τεράστιες περικοπές σε χρηματοδοτήσεις (και σε ανθρώπινο δυναμικό. Αυτό έχει μεγάλες επιπτώσεις στην περίθαλψη των πολιτών και στη δημόσια υγεία.

Συν τοις άλλοις, από 1.1.2013 τα λειτουργούντα υπό ενιαία διοίκηση διασυνδεόμενα νοσοκομεία του ΕΣΥ, θα αποτελούν αυτοτελές και ενιαίο ΝΠΔΔ και θα διαθέτουν ενιαίο προϋπολογισμό και πρόγραμμα προμηθειών.  Αυτό είναι κάτι που θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των Νοσοκομείων, πολύ περισσότερα από όσα υποτίθεται ότι θα λύσει.
Εκφράζουμε την αντίθεση μας στις συγχωνεύσεις των οργανισμών και στην ενιαία διοίκηση και ζητούμε τη διασφάλιση της διοικητικής αυτοτέλειας όλων των νοσοκομείων του νομού και τη διασφάλιση της ολοκληρωμένης λειτουργίας όλων των κλινικών και των τμημάτων των Νοσοκομείων ώστε να υπάρχει ασφαλής και ολοκληρωμένη παροχή υγείας σε όλους τους πολίτες του νομού..

Δηλώνουμε την κάθετη αντίθεση μας σε κάθε απόπειρα αναγκαστικής μετακίνησης προσωπικού (ιατρικού και μη) μεταξύ των Νοσοκομείων, αφού διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία των κλινικών και των τμημάτων και δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στους εργαζόμενους, χωρίς επί της ουσίας να λύνονται τα προβλήματα.

Είμαστε αποφασισμένοι για κοινούς αγώνες στην κατεύθυνση της επίλυσης των παραπάνω ζητημάτων και στην κατεύθυνση της ανατροπής της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής που διαλύει τη δημόσια υγεία.

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου
Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας
Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σητείας
Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νεάπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου