Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε συνεχείς κινητοποιήσεις και σε καταλήψεις των διοικήσεων των Νοσοκομείων με την εξαγγελία των νέων μέτρων

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

ΑΘΗΝΑ 27/9/2012
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 668
ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Η Ε.Ε. έκρινε ως πετυχημένη την συμμετοχή των Υγειονομικών στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ την ΤΕΤΑΡΤΗ 26/9/2012 που κήρυξαν οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Το μπλοκ των Υγειονομικών ήταν το πολυπληθέστερο της ΑΔΕΔΥ.

Πάνω από 1000 Υγειονομικοί διαδήλωσαν κατά των ανάλγητων Μνημονιακών μέτρων της Κυβέρνησης που οδηγούν στον «καιάδα» τους πολίτες και τους εργαζόμενους.

Συνεχίζουμε δυναμικά για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ που επιβάλλονται από την ΤΡΟΪΚΑ και η Τρικομματική Κυβέρνηση ως «πρόθυμοι υπάλληλοι» εκτελούν.

Τα Πρωτοβάθμια Σωματεία προγραμματίζουν άμεσα τις επόμενες ημέρες ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ για ενημέρωση των Υγειονομικών για την επερχόμενη «λαίλαπα» των κυβερνητικών μέτρων.

Την ΔΕΥΤΕΡΑ 1/10/2012 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ για τα Νοσοκομεία της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ σε συνεργασία της ΠΟΕΔΗΝ με την ΟΕΝΓΕ και την ΕΝΙΘ, στον κόμβο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ και ΠΟΡΕΙΑ στο ΑΧΕΠΑ με ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ και ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Την ΤΕΤΑΡΤΗ 3/10/2012 2ΩΡΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ στα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ που εκτός των άλλων να περιλαμβάνουν καταλήψεις των Διοικήσεων, αποκλεισμό των Ταμείων για κατάργηση των πληρωμών των Ασθενών, επισχέσεις Εργασίας για καταβολή των δεδουλευμένων, πικετοφορίες κλπ
Σε περίοδο που οι μισοί Έλληνες πολίτες ζουν στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό ο Δημόσιος κοινωνικός χαρακτήρας της Υγείας Πρόνοιας που πρέπει να παρέχεται ισότιμα και ΔΩΡΕΑΝ είναι προτεραιότητα στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ.

Την ΠΕΜΠΤΗ 4/10/2012 Ανοιχτές Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας 11π.μ. – 3μ.μ.
  • Για την ΑΘΗΝΑ κάτω από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  • Για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ κάτω από τις ΥΠΕ.

Διαμαρτυρόμαστε κατά των Μνημονιακών πολιτικών των Συγχωνεύσεων – Καταργήσεων των Νοσοκομείων, των ελλείψεων προσωπικού, την μη καταβολή των δεδουλευμένων πρόσθετων αμοιβών, την μη ένταξη στα ΒΑΕ, την άρνηση επέκτασης του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, την έκδοση πετσοκομμένων παράτυπων Οργανισμών κλπ.
  • ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ με ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ των Διοικήσεων των Νοσοκομείων και ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
  • ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
  • Ενδιάμεσα Συνεδριάσεις Εκτελεστικής Επιτροπής για εμπλουτισμό του Προγράμματος Δράσης, ανάλογα τις εξελίξεις.


ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου