Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Για την ανατροπή των μέτρων:Γενική απεργία τώρα Εστάλη από Αυτόνομη Παρέμβαση ΑΔΕΔΥ

 

Στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ που συνεδρίασε σήμερα, με θέμα την υλοποίηση των αποφάσεων του Γενικού Συμβουλίου, τον καθορισμό ημερομηνίας της γενικής απεργίας και την οργάνωση της καθολικής αντίδρασης των εργαζομένων απέναντι στα βάρβαρα μέτρα που σχεδιάζονται από το μαύρο μέτωπο της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού, η πλειοψηφία της (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), αρκέστηκαν σε γενικές διατυπώσεις, χωρίς να παίρνονται τα στοιχειώδη μέτρα προετοιμασίας για την επιτυχία των κινητοποιήσεων.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση ΑΔΕΔΥ, η οποία άσκησε κριτική σχετικά με την προετοιμασία της συνδικαλιστικής οργάνωσης για τις κινητοποιήσεις της Θεσσαλονίκης στις 8/9, πρότεινε:
1.Να υπάρξει άμεση, αν είναι δυνατόν και σήμερα, σε συνεργασία με την ΓΣΕΕ, εξαγγελία της ημερομηνίας της γενικής απεργίας, η οποία να πάρει παλλαϊκά χαρακτηριστικά με την συμμετοχή την επαγγελματιών, των βιοτεχνών και εμπόρων, καθώς και των επιστημονικών οργανώσεων και φορέων.
2.Με την ανακοίνωση των μέτρων, την ίδια μέρα ή την επόμενη να γίνουν σε συνεργασία με τις ομοσπονδίες, τα νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ και τα εργατικά κέντρα συγκεντρώσεις σ' όλες τις πόλεις και συλλαλητήριο στην Αθήνα.
3.Να οργανωθούν παντού περιοδείες σε χώρους δουλειάς, συγκεντρώσεις εργαζομένων και γενικές συνελεύσεις των σωματείων, να εκδοθεί ενημερωτικό υλικό και αφίσες με στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας και
4.Να καλέσει η Ε/Ε όλες τις ομοσπονδίες και τα σωματεία να προχωρήσουν σε πολύμορφες κινητοποιήσεις και καταλήψεις δημοσίων κτηρίων με στόχο να εκφραστεί η καθολική άρνηση των εργαζομένων απέναντι στα νέα μέτρα της κυβέρνησης.
Δυστυχώς για ακόμη μια φορά οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων δείχνουν (;) να μην καταλαβαίνουν την κρισιμότητα της κατάστασης. Ενώ δεν αρνούνται την ανάγκη να υπάρξουν αντιδράσεις, δεν παίρνουν κανένα μέτρα προετοιμασίας και οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων.
Λειτουργούν με ένα καθαρά γραφειοκρατικό τρόπο και με τη στάση τους αναπαράγουν ένα κλίμα ηττοπάθειας και αναμονής στους εργαζόμενους.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση ΑΔΕΔΥ καλεί όλες τις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους να αντιδράσουν και να αντιδράσουν τώρα παίρνοντας την υπόθεση στα χέρια τους.
Αυτόνομη Παρέμβαση ΑΔΕΔΥ                                  11 Σεπτέμβρη 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου