Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση -Κάλεσμα της Ένωσης Γιατρών Ρεθύμνου

Αν όχι τώρα, πότε; Αν όχι εμείς, ποιοί;

Οι μάσκες έχουν πια πέσει. Αυτή η εξουσία δε θέλει υγιείς ανθρώπους, δεν ενδιαφέρεται για κανένα σύστημα δημόσιας υγείας, δε συγκινείται από το δράμα των ανασφάλιστων αλλά ούτε και των "νεοανασφάλιστων" του χρεωκοπημένου ΕΟΠΥΥ.

Αυτή η εξουσία έχει κηρύξει πόλεμο εξόντωσης στους λειτουργούς της δημόσιας υγείας, για να την παραδώσει ολοκληρωτικά στα τρωκτικά της παραοικονομιας και της διαφθοράς, ενώ η κοινωνία θα μετρά χιλιάδες θύματα.

Αυτή η εξουσία θέλει να μετατρέψει οριστικά όσα νοσοκομεία απομείνουν σε οίκους εμπορίου για τους έχοντες, αδιαφορώντας παγερά για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού που δοκιμάζεται στα όρια της επιβίωσης.

Άξιο τέκνο αυτής της εξουσίας και ο λαλίστατος κος Μοσχοβάκης. Η εφιαλτική καθημερινότητα του νοσοκομείου θα μας θυμίζει παντοτινά την πρόοδο που ευαγγελίζεται.

Οι πολίτες του Ρεθύμνου με τις μεγάλες κινητοποιήσεις τους έβαλαν το θέμα της δημόσιας υγείας στην κορυφή της ατζέντας, απέτρεψαν αρνητικές εξελίξεις και ανάγκασαν τους άρχοντες να πάρουν έστω και καθυστερημένα κάποιες -εκτονωτικού χαρακτήρα- πρωτοβουλίες.

Σήμερα οι γιατροί του ΕΣΥ στο Ρέθυμνο, τιμώντας την υπόσχεση που έχουμε δώσει στους πολίτες αυτού του τόπου, ερχόμαστε σε μετωπική ρήξη με την εξουσία των τοκογλύφων που οδηγεί στην οριστική απαξίωση τις λιγοστές δομές δημόσιας υγείας στο νομό.

Βαδίζουμε μαζί με τους νοσοκομειακούς γιατρούς όλης της χώρας, το δρόμο της ανελέητης αντιπαράθεσης με τους ανθρωποθύτες του λαού, τον δρόμο της αξιοπρέπειας για τον ασθενή και για το γιατρό.
Καλούμε πολίτες και συλλογικότητες να βρεθούμε ξανά σ' αυτό το δρόμο, γιατί το δικαίωμα στη ζωή είναι αδιαπραγμάτευτο.
Καλούμε το συντονιστικό των φορέων να συνεδριάσει άμεσα για προγραμματισμό κινητοποιήσεων.

Στηρίζουμε δυναμικά τις δράσεις που αποφάσισε η ΟΕΝΓΕ και απεργούμε την Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη, ενώ από τη Δευτέρα 17 Σεπτέμβρη ξεκινάμε επίσχεση εργασίας
Χωρίς επαρκή χρηματοδότηση και προσωπικό το νοσοκομείο μας καταρρέει.
Αν όχι τώρα, πότε; Αν όχι εμείς, ποιοί;
Δευτέρα 10-9-2012
Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου