Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΧ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!



Του ARISTERIX

Την ώρα που ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει, τα φαρμακεία έκοψαν την πίστωση στους ασφαλισμένους, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ κάνουν επίσχεση εργασίας, στα Νοσοκομεία δεν υπάρχουν υλικά ενώ οι γιατροί και εργαζόμενοι απεργούν και προχωρούν σε επισχέσεις για τις περικοπές στους μισθούς τους, τις απλήρωτες εφημερίες και πρόσθετες αμοιβές, την ίδια ώρα έρχεται και των εμπάργκο των προμηθευτών αναλώσιμου υλικού προς τα Νοσοκομεία «σαν κερασάκι στην τούρτα» για να αντιληφθεί και ο τελευταίος πολίτης ότι το ΕΣΥ καταρρέει.
Σήμερα έγινε γνωστό ότι οι προμηθευτές αναλώσιμων υλικών θα συνεδριάσουν στις 11 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να αποφασίσουν να μη χορηγούν με πίστωση υλικά στα δημόσια νοσοκομεία.
Το ερώτημα πλέον που τίθεται είναι τι θα μείνει όρθιο σε αυτό το καταρρέον σύστημα υγείας αν συνεχιστεί η μνημονιακή πολιτική που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ, συνεχίστηκε από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τώρα στο μνημονιακό μέτωπο προστέθηκε και η ψευτοαριστερή ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη.
Αν σήμερα κάτι πρέπει να αντιληφθεί ο καθένας από εμάς είναι το γεγονός ότι χωρίς ένα παλλαϊκό μέτωπο από συνδικάτα και κοινωνικούς φορείς με στόχο την υπεράσπιση των Δημόσιων δομών υγείας και την απαίτηση για χρηματοδότηση από το κράτος του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ αύριο δεν θα υπάρχουν παροχές υγείας προς τους πολίτες.
Από αυτή την άποψη οι μεμονωμένες κινητοποιήσεις, οι εκρήξεις από εδώ και από εκεί από μόνες του δεν μπορούν να φέρουν αποτελέσματα. Απαιτείται ένα συνολικό σχέδιο που θα εντάξει όλες αυτές τις δράσεις μέσα σε ένα γενικότερο σχεδιασμό, με σαφή πολιτικό προσανατολισμό και κατεύθυνση. Αυτό πρέπει να αντιληφθούν οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων της υγείας, τα συνδικάτα οι κοινωνικές και επαγγελματικές ενώσεις. Σε αντίθετη περίπτωση ο κόσμος που εκπροσωπούν θα είναι αναγκασμένος να πληρώνει (πράγμα δύσκολο ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή) για να έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.
Η ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ και για «λόγους υγείας» περισσότερο από ποτέ αναγκαία.
Ας σηκώσουμε λοιπόν το γάντι και ας απαντήσουμε σε αυτή την «ανθυγιεινή» επίθεση συγκυβέρνησης τρόικας και κατεστημένου.
Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου