Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Δωρεάν Προληπτικός έλεγχος πληθυσμού κατά του Καρκίνου του Προστάτη την Πέμπτη 13 και την Παρασκευή 14/9 στο Νοσοκομείο Αγίου ΝικολάουΜε αφορμή την 15η Σεπτεμβρίου, Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη και στο πλαίσιο ανάπτυξης προγραμμάτων ιατρικής πρόληψης η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης με πρωτοβουλία της και σε συνεργασία με τις Διοικήσεις των νοσοκομείων και τους Δ/ντές των ουρολογικών κλινικών ΠαΓΝΗ Καθηγητή κ. Φρ. Σοφρά, Γ.Ν. Χανίων κ. Γ. Χριστουλάκη και Γ.Ν. Αγ. Νικολάου κ. Εμμ. Λιανό, πραγματοποιεί πρόγραμμα δωρεάν προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του προστάτη.

Tην Πέμπτη 13.09.2012 και την Παρασκευή 14.09. 2012, από 9 το πρωί έως 2 το μεσημέρι άνδρες ηλικίας 50-75 ετών μπορούν να προσέρχονται χωρίς ραντεβού στα εξωτερικά τακτικά ουρολογικά ιατρεία των νοσοκομείων ΠΑΓΝΗ, Γ.Ν. Χανίων και Γ.Ν. Αγ. Νικολάου και να ελέγχονται δωρεάν από τους ουρολόγους γιατρούς των νοσοκομείων για τον καρκίνο του προστάτη.

Ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος  του ανδρικού πληθυσμού περιλαμβάνει ενημέρωση, κλινική εξέταση και προληπτική εξέταση μέτρησης του ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA).

Στόχος του προγράμματος είναι να δώσει έμφαση στη διαπίστωση ότι μεγάλο μέρος των περιστατικών καρκίνου μπορούν να αποφευχθούν μέσω της πρόληψης, και ότι επίσης μεγάλο μέρος των θανάτων από καρκίνο μπορούν να αποφευχθούν μέσω της έγκαιρης διάγνωσης και της θεραπευτικής αντιμετώπισης.  .

Τα ως άνω νοσοκομεία, με την επιστημονική υποστήριξη των ουρολογικών κλινικών τους, ορίστηκαν ως πυλώνες υλοποίησης της ενέργειας, δεδομένων των δυνατοτήτων παροχής των συγκεκριμένων υπηρεσιών τους στους πολίτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου