Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Από τις 20 θέσεις μόνιμων ιατρών που προκηρύχθηκαν στο νομό Λασιθίου, αιτήσεις υποβλήθηκαν μόνο για τις 9 από αυτές (οι 5 από ιατρούς που εργάζονται ήδη στο ΕΣΥ)


Tην Πέμπτη 11/4/24 δημοσιεύτηκε στη σελίδα της 7ης ΥΠΕ ο αυτοματοποιημένος κατάλογος υποψηφίων με σειρά κατάταξης, ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ Νοσοκομείων και Νοσοκομείων-Κέντρων Υγείας που είχαν κάνει αιτήσεις στην τελευταία προκήρυξη (δείτε τον ΕΔΩ).

Από την εξέταση του πίνακα προκύπτει ότι από τις 20 θέσεις μόνιμων ιατρών που προκηρύχθηκαν στο νομό Λασιθίου, αιτήσεις υποβλήθηκαν μόνο για τις 9 από αυτές (οι 5  από ιατρούς που εργάζονται ήδη στο ΕΣΥ).

Στο Νοσοκομείο Σητείας προκηρύχθηκαν 5 θέσεις και υποβλήθηκαν αιτήσεις μόνο για τις 2 (Αναισθησιολογίας,  και ορθοπεδικής). Δεν υποβλήθηκαν αιτήσεις για τις 2 θέσεις παθολογίας και για τη 1 θέση παιδιατρικής.

Στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας προκηρύχθηκαν 5 θέσεις και υποβλήθηκε αίτηση μόνο για τη 1 (διευθυντή αναισθησιολογίας) από ήδη μόνιμη γιατρό του νοσοκομείου. Δεν υποβλήθηκαν αιτήσεις για τις  θέσεις ακτινολογίας, παθολογίας, γενικής χειρουργικής και  καρδιολογίας.

Στο νοσοκομείο Αγ. Νικολάου προκηρύχθηκαν 9 θέσεις και υποβλήθηκαν αιτήσεις για τις 6 (αναισθησιολογίας, νευρολογίας, γενικής χειρουργικής, ΜΕΘ, παθολογίας, οφθαλμολογίας). Για τη θέση παθολογίας και ΜΕΘ υπάρχει από  μία αίτηση από τον ίδιο κωδικό υποψηφίου. Δεν υποβλήθηκαν αιτήσεις για τις θέσεις ακτινολογίας, ΤΕΠ και νεφρολογίας.

Στο Νοσοκομείο Νεάπολης προκηρύχθηκε μία θέση παθολογίας και δεν υποβλήθηκε καμία αίτηση.


Από τις αιτήσεις που έχουν γίνει,  οι 5 έχουν υποβληθεί από ιατρούς που εργάζονται ήδη στο ΕΣΥ.

Ακόμη,  δεν είναι σίγουρο ότι τελικά  οι υποψήφιοι που δεν εργάζονται ήδη στο ΕΣΥ θα αποδεχτούν  και θα καταλάβουν τις θέσεις, γιατί μπορεί να επιλέξουν άλλα νοσοκομεία ή κέντρα υγείας ή να το μετανιώσουν, κάτι που δυστυχώς είναι συνηθισμένο φαινόμενο.


Γιώργος Μανουσάκης, πρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου