Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Οριακές ισορροπίες στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: Κίνδυνος για την υγεία της Κρήτης και όχι μόνο (άκουσέ το)

 
Δύο από τις έξι κλίνες ΜΕΘ στο ΓΝΑΝ έκλεισαν, θέτοντας σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και την υγεία όχι μόνο της περιοχής αλλά και απο την Ρόδο, την Κάρπαθο αλλά και την υπόλοιπη Κρήτη

Η αποχώρηση ενός σπουδαίου γιατρού και ανθρώπου του Χάρη Τζανιδάκη ιατρού, ο οποίος διορίστηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Πλέον, μόνο τρεις ιατροί στελεχώνουν τη ΜΕΘ, ένας εκ των οποίων, ο διευθυντής, έχει ήδη υπερβεί το ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης και βρίσκεται σε παράταση.

Σημαντικές οι επιπτώσεις:

  • Μείωση των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ: Από έξι, πλέον λειτουργούν μόνο τέσσερις, μειώνοντας δραστικά τη δυνατότητα αντιμετώπισης σοβαρών περιστατικών.
  • Επιπλέον πίεση στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό: Το μειωμένο προσωπικό καλείται να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών, με αποτέλεσμα την αυξημένη κόπωση και το ενδεχόμενο σφαλμάτων.
  • Κίνδυνος για την υγεία των πολιτών: Η έλλειψη κλινών ΜΕΘ θέτει σε κίνδυνο τη ζωή ασθενών που χρήζουν άμεσης και εξειδικευμένης φροντίδας.

Προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κατάστασης:

  • Προκήρυξη θέσης αναισθησιολόγου: Έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από έναν ιατρό, ωστόσο η πρόσληψή του θα χρειαστεί περίπου 3 μήνες.
  • Παράκληση για συνδρομή από το υπουργείο Υγείας: Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΓΝΑΝ, Γιώργος Μανουσάκης, έστειλε έκκληση για ενίσχυση του νοσοκομείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό την ίδια ώρα που ο υπουργός υγείας μιλά με απαξιωση για τις κινητοποιήσεις των πολιτών στην Κρήτη

ακούστε εδώ τον διάλογο απο την εκπομπή ΠΑΜΕ ΑΕΡΑ με τον Θάνο Κορομπύλια:Αναδημοσίευση από τη σελίδα FONIEN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου