Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΜΕΤΑ: Συνεχίζουμε την πάλη για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών

Η γενική απεργία στις 12 του Νοέμβρη πρέπει να δώσει μήνυμα σε κυβέρνηση και δανειστές ότι ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και η νεολαία δεν υποτάσσονται, δεν συμβιβάζονται και δεν εκχωρούν τα δικαιώματά τους.

Θέλουν ζωή ανθρώπινη, εργασία με δικαιώματα και μισθούς για να μπορούν να ζήσουν. Θέλουν κοινωνικές παροχές γι’ αυτούς και τα παιδιά τους. Θέλουν αξιοπρεπείς συντάξεις και απαιτούν διαφάνεια στη δημόσια ζωή, κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα, δημοκρατία και αξιοπρέπεια!

Φτάνουν πια τα πέντε χρόνια της συνεχούς λιτότητας και των μειώσεων των μισθών. Ζητάμε αύξηση μισθών και άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751€, μείωση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας και προσλήψεις προσωπικού - με πλήρεις και σταθερές εργασιακές σχέσεις - επαναφορά του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των ΣΣΕ, υπεράσπιση των ΒΑΕ και κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής, εκ περιτροπής και ενοικιαζόμενης εργασίας ΤΩΡΑ.

Το ΜΕΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να οργανώσουν την αντίστασή τους και να οικοδομήσουν ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στη χώρα μας και την Ευρώπη, για την ακύρωση των μνημονίων, για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, τη δημόσια ιδιοκτησία και τον κοινωνικό – εργατικό έλεγχο των τραπεζών, για τη φορολόγηση του πλούτου και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας σε όφελος του λαού και του τόπου.

Το ΜΕΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και την εργαζόμενη νεολαία να πάρουν στα χέρια τους την επιτυχία της απεργίας και να συμμετάσχουν μαζικά σ’ όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων σε όλη τη χώρα.

Όλοι στην Απεργία

Όλοι στη συγκέντρωση των σωματείων
 την Πέμπτη 12/11 στις 10.00 π.μ.  
Έξω από τον ΟΑΕΔ Αγίου Νικολάου

Γραμματεία ΜΕΤΑ ν. Λασιθίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου