Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Παρεμβάσεις του Συλλόγου για το θέμα της λειτουργίας του νεκροθαλάμου του Νοσοκομείου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό τραυματισμού τραυματιοφορέα απέστειλε στη διοίκηση του Νοσοκομείου την παρακάτω επιστολή σχετικά με τα προβλήματα λειτουργίας του νεκροθαλάμου του Νοσοκομείου:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Προς: -Διοικητή ΓΝΑΝ κ. Μακρονικολάκη
- υποδιευθυντή τεχνικής υπηρεσίας κ. Μ. Σουσαμλή

Κοινοποίηση: -Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίαςκ. Χ. Μασούντ
-Διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας κ. Αν. Μανιάτη
6/11/15
Θα θέλαμε να επισημάνουμε την άσχημη κατάσταση που επικρατεί με τη λειτουργία του νεκροθαλάμου του Νοσοκομείου μας. Εξ αρχής ο ψυκτικός νεκροθάλαμος είχε προβληματική λειτουργία λόγω του ότι είναι μόνο δύο θέσεων και διόροφος με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα με την τοποθέτηση νεκρών στο πάνω τμήμα του. Πρόσφατα συνέβη ένα περιστατικό με τραυματισμό συναδέλφου τραυματιοφορέα που την ώρα που τοποθετούσε νεκρό στα κάτω τμήμα του νεκροθαλάμου, άνοιξε η πόρτα του άνω τμήματος και τον χτύπησε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να υποστεί τραυματισμό και να υποβληθεί σε εξετάσεις και σε αξονική τομογραφία.
Πρόκειται για μια απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που πρέπει οπωσδήποτε να διορθωθεί. Γι΄αυτό ζητούμε:
  • Να προχωρήσει το Νοσοκομείο σε προμήθεια νέου ψυχτικού νεκροθαλάμου 2 ισόγειων θέσεων. Έτσι θα αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα πληρότητας που συχνά εμφανίζεται όταν στο Νοσοκομείο έχουμε τις ίδιες ημέρες περισσότερους των 2 θανάτων.
  • Μέχρι να γίνει προμήθεια νέου νεκροθλάμου, να φροντίσει η τεχνική υπηρεσία να υπάρξει επιδιόρθωση του λειτουργούντος νεκροθαλάμου (τοποθέτηση ειδικών αμορτισέρ στις πόρτες) έτσι ώστε να μην ανοίγυν απότομα. Επίσης να εξεταστεί η δυνατότητα προμήθειας χειροκίνητου αναβατόριου για την τοποθέτηση των νεκρών στο άνω τμήμα.
Περιμένουμε για τις ενέργειες σας.
Για το ΔΣ
ο πρόεδρος ο Γραμματέας

Γ. Μανουσάκης Κ. Κοκολάκης


Την ίδια ημέρα (Παρασκευή 6/11/15) υπήρξε παράσταση για το θέμα στο διοικητή του Νοσοκομείου από το προεδρείο  του Συλλόγου και τον τραυματιοφορέα που υπέστη τον τραυματισμό. Εκτέθηκαν τα πραγματικά περιστατικά σχετικά με τη λειτουργία του ψυγείου-νεκροθαλάμου και ζητήθηκε η αγορά νέου και η άμεση λήψη μέτρων για τη βελτίωση λειτουργίας του υπάρχοντος.  Από την πλευρά της διοίκησης του Νοσοκομείου δόθηκε υπόσχεση ότι θα γίνει ότι είναι δυνατόν για να βελτιωθεί η λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου και θα εξεταστεί η δυνατότητα αγοράς νέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου