Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Επιστολή προς τη διοίκηση για τις συνθήκες εργασίας στα μαγειρεία του Νοσοκομείου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Προς: Διοικητή Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου κ. Μ. Μακρονικολάκη

Αρ. πρωτ. 333/17-11-15
κύριες διοικητά
 θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τις δύσκολες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στα μαγειρεία του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, όπου έχουν απομείνει μόνο 2 μόνιμοι μάγειρες (ο ένας εκ των οποίων βοηθός μάγειρας μετακινημένος από το Κ.Ψ.Υ) και 2 γυναίκες βοηθοί – λαντζέρισσες (η μία εκ των οποίων απουσιάζει με πολυήμερη αναρρωτική άδεια λόγω τραυματισμού). Αποτέλεσμα είναι –παρά την επικουρία από ιδιωτικό συνεργείο- οι συνάδελφοι να μην μπορούν να πάρουν τις άδειες και τα ρεπό τους, να εργάζονται πολλές μέρες συνεχόμενες χωρίς ανάπαυση, να εργάζονται αρκετές φορές δωδεκάωρα αντί οκτάωρων και να έχουν συσσωρευτεί 50 ημέρες ρεπό οφειλόμενα κατά μέσο όρο στον καθένα από τους συναδέλφους-ισσες.
Η κατάσταση πλέον εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία των συναδέλφων, όπως επίσης και για το έργο που παράγουν.
Παρακαλούμε να λάβετε άμεσα μέτρα έτσι ώστε να υπάρξουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας στα μαγειρεία του Νοσοκομείου σύμφωνα με όσα προβλέπει η εργασιακή νομοθεσία (2 ρεπό την εβδομάδα, χορήγηση κανονικών αδειών εντός του έτους).
Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι, και σε περίπτωση που δούμε ότι δεν αλλάζει κάτι άμεσα θα εξετάσουμε σε συνεργασία με τους εργαζόμενους των μαγειρείων πιθανές δυναμικές αντιδράσεις.
Για το ΔΣ
Ο πρόεδρος ο Γραμματέας

Γιώργος Μανουσάκης Κ. Κοκολάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου