Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ: Προσπάθεια στελέχωσης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Αγ. Νικολάου


Δύο ειδικευόμενους γιατρούς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας θα επιδιώξει να προσθέσει στο δυναμικό του το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου το επόμενο διάστημα. Πρώτος στόχος είναι να στελεχωθεί με ιατρικό προσωπικό η Μονάδα, για να μπορέσει να λειτουργεί απρόσκοπτα και στο μέλλον. Παράλληλα, η παρουσία των ειδικευόμενων στη ΜΕΘ θα είναι η αφετηρία για να λειτουργήσει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.
 
Σε ότι αφορά τη στελέχωση της ΜΕΘ, το Υπουργείο Υγείας, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις που έχει ανακοινώσει προχωρεί το επόμενο διάστημα σε προσλήψεις στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας, στις οποίες όμως δεν συμπεριλαμβάνεται η ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, στοιχείο που λογικά δημιουργεί προβληματισμό.
 
Όπως εξηγεί ο Διοικητής, Μανόλης Μακρονικολάκης, σήμερα με βάση τον Οργανισμό δεν μπορεί το νοσοκομείο να προσθέσει θέσεις για τους δύο γιατρούς και για το λόγο αυτό θα πρέπει να ληφθεί μια απόφαση αλλαγής των θέσεων ειδικευομένων από το Διοικητικό Συμβούλιο για να μπορέσει να διεκδικηθεί στη συνέχεια η παρουσία των δύο γιατρών. Το θετικό στοιχείο στην περίπτωση αυτή είναι πως πρόκειται για γιατρούς που έχουν ολοκληρώσει την ειδίκευσή τους, αλλά σκοπεύουν να εξειδικευθούν ως εντατικολόγοι. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν ευοδωθεί η προσπάθεια που θα γίνει, ουσιαστικά θα μπορούν να συνδράμουν και στη λειτουργία των ΤΕΠ που αποτελεί βασικό στόχο του νοσοκομείου για πολλά χρόνια. Καθίσταται δε αναγκαία την τρέχουσα περίοδο, λόγω της μείωσης του προσωπικού. Άλλωστε και το Υπουργείο Υγείας έχει υιοθετήσει ως πολιτικό στόχο την ενίσχυση των ΤΕΠ για τον ίδιο λόγο.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ
΄
Αναδημοσίευση από τη σελίδα της εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου