Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Το δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ για τις παρεμβάσεις του συλλόγου μας για το θέμα των ανελκυστήρων και των μαγειρείων του ΓΝΑΝ

Για αρκετούς μήνες παραμένει προβληματική η λειτουργία των ανελκυστήρων στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, με αποτέλεσμα συχνά να μην λειτουργούν. Προσφάτως, μάλιστα, το πρόβλημα εμφανίστηκε και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου στο νοσοκομείο.
Το θέμα έχει συζητηθεί αρκετά ανάμεσα στους πολίτες που επισκέπτονται το ίδρυμα που εκφράζουν προβληματισμό για το γεγονός και απορία για τη διάρκεια του προβλήματος. Στην ίδια λογική, ο σύλλογος των Εργαζομένων του νοσοκομείου που με επιστολή του ζητά την επίλυση του προβλήματος.
Η επιστολή απευθύνεται στον Διοικητή του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, Μανόλη Μακρονικολάκη και την Τεχνική Υπηρεσία του ΓΝΑΝ και κάνει λόγο για «απαράδεκτη και προβληματική λειτουργία τους τελευταίους μήνες». Περιγράφοντας το πρόβλημα σημειώνει πως «πολλές φορές κάποιοι από τους ανελκυστήρες τίθενται εκτός λειτουργίας, ενώ οι υπόλοιποι έχουν προβληματική λειτουργία που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στο προσωπικό του Νοσοκομείου και ιδιαίτερα στους τραυματιοφορείς που καθημερινά μεταφέρουν με τους ανελκυστήρες δεκάδες ασθενείς με φορεία και αμαξίδια». Καλεί δε τη διοίκηση να λάβει μέτρα για «να αποφευχθούν τυχόν αρνητικά περιστατικά και ατυχήματα».
Μαγειρεία
Παράλληλα, ο Σύλλογος με δεύτερη επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος Γιώργος Μανουσάκης και ο Γ.Γ. Κωστής Κοκολάκης, αναφέρεται στις δύσκολες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στα μαγειρεία του Νοσοκομείου, στα οποία έχουν απομείνει μόνο δύο μόνιμοι μάγειρες. Μάλιστα, ο ένας εκ των οποίων είναι βοηθός μάγειρας μετακινημένος από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας και 2 γυναίκες βοηθοί – λαντζέρισσες, η μία εκ των οποίων απουσιάζει με πολυήμερη αναρρωτική άδεια λόγω τραυματισμού.
«Αποτέλεσμα είναι, παρά την επικουρία από ιδιωτικό συνεργείο, οι συνάδελφοι να μην μπορούν να πάρουν τις άδειες και τα ρεπό τους, να εργάζονται πολλές μέρες συνεχόμενες χωρίς ανάπαυση, να εργάζονται αρκετές φορές δωδεκάωρα αντί οκτάωρων και να έχουν συσσωρευτεί 50 ημέρες ρεπό οφειλόμενα κατά μέσο όρο στον καθένα από τους συναδέλφους. Η κατάσταση πλέον εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία των συναδέλφων, όπως επίσης και για το έργο που παράγουν. Παρακαλούμε να λάβετε άμεσα μέτρα έτσι ώστε να υπάρξουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας στα μαγειρεία του Νοσοκομείου σύμφωνα με όσα προβλέπει η εργασιακή νομοθεσία , 2 ρεπό την εβδομάδα, χορήγηση κανονικών αδειών εντός του έτους», αναφέρουν.
Μάλιστα, η επιστολή κλείνει με την επισήμανση «σε περίπτωση που δούμε ότι δεν αλλάζει κάτι άμεσα θα εξετάσουμε σε συνεργασία με τους εργαζόμενους των μαγειρείων πιθανές δυναμικές αντιδράσεις».
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ στις 18/11/2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου