Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Απάντηση σε σχόλιο της στήλης "...με καϊμάκι" στην τοπική εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Κνωσού 2-4 Άγιος Νικόλαος
Τηλ. 2841343440

Προς: Εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ
13/10/14

Κύριε Διευθυντά
Πρώτα απ΄όλα θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για τη βοήθεια της εφημερίδας σας στον αγώνα που γίνεται ενάντια στη συνεχή υποβάθμιση του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και για τη δημοσίευση πάντα έγκυρων και εμπεριστατωμένων δημοσιογραφικών άρθρων σχετικά με τα θέμα του Νοσοκομείου και της δημόσιας υγείας. Η συμβολή της εφημερίδας σας στην ενημέρωση των πολιτών για τα θέματα αυτά είναι σημαντική, όπως καθοριστική ήταν  η συμμετοχή της ενημέρωσης αυτής στην επιτυχία της πρόσφατης συγκέντρωσης στην πλατεία Αγίου Νικολάου, συγκέντρωση  για την οποία αφιερώνετε μεγάλος μέρος του φύλλου της εφημερίδας  τη Δευτέρα 13/10. Όμως ανάμεσα στα θετικά σχόλια και στις πολλές αναφορές, διαβάσαμε και ένα σχόλιο που μας απογοήτευσε, αφού  μας δόθηκε η εντύπωση ότι δεν αναγνωρίστηκε η μεγάλη προσπάθεια που έγινε από το ΔΣ του συλλόγου μας σε συνεργασία με το Δήμο Αγ. Νικολάου όλη την προηγούμενη εβδομάδα για να οργανωθεί η μεγάλη συγκέντρωση της Παρασκευής 10/10. Πιο συγκεκριμένα, στη στήλη «…με καιμάκι» υπάρχει το παρακάτω σχόλιο       «Το πρωτόγνωρο στην κινητοποίηση της Παρασκευής, ήταν η μαζικότητα της συμμετοχής του κόσμου, χωρίς καμιά ιδιαίτερη κινητοποίηση, οργάνωση ή προετοιμασία».

Επειδή αυτό που αναφέρεται στο σχόλιο δεν αληθεύει, αλλά υπήρξε οργάνωση και προετοιμασία, οφείλουμε να αναφέρουμε όσα έγιναν από το ΔΣ του Συλλόγου μας  για την καλύτερη οργάνωση της συγκέντρωσης  σε συνεργασία με το δήμαρχο Αγ. Νικολάου, τοπικούς φορείς και τοπικά μέσα ενημέρωσης:
  • ·         Τυπώθηκαν 300 αφίσες που κολλήθηκαν όλες σε διάφορα σημεία, αλλά και σε καταστήματα όπου τις μοιράσουμε. Όλοι οι καταστηματάρχες που πήγαμε δέχθηκαν με χαρά τις αφίσες και τις τοποθέτησαν αμέσως στις βιτρίνες στις προθήκες των καταστημάτων τους.
  • ·         Τυπώθηκαν 3.000 φειγ βολάν για τη συγκέντρωση  που μοιράστηκαν όλη την προηγούμενη εβδομάδα από μέλη του συλλόγου μας σε διάφορα σημεία της πόλης, στη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης και στους χώρους αναμονής του Νοσοκομείου.
  • ·         Δημιουργήθηκε (με την εθελοντική προσφορά της Όλγας Δρακάκη και του Χρ. Ευαγγελινάκη) ραδιοφωνικό σποτ που έπαιξε για 5 ημέρες σε δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς της περιοχής μας (ΛΑΤΩ FM και 104.4) αφιλοκερδώς.
  • ·         Δημιουργήθηκαν δύο διαφημιστικά video για τη συγκέντρωση που διανεμήθηκαν και δημοσιεύτηκαν σε  πολλές ιστοσελίδες.
  • ·         Ο σύλλογος μας βγήκε όλη την προηγούμενη εβδομάδα με αυτοκίνητο με ντουντούκα και ενημέρωνε για τη συγκέντρωση  στους δρόμους του Αγίου Νικολάου και στις περισσότερες περιοχές του Μεραμπέλλου (Κριτσά, Κρούστας, Νεάπολη, Λίμνες, Νικηθιανός, Λατσίδα, Βουλισμένη, Βραχάσι, Σίσι, Ελούντα, Πλάκα, Βρουχάς, Φουρνή κα).
  • ·         Υπήρξε με πρωτοβουλία του Δήμου επαφή με τους προέδρους των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων ώστε να ενημερωθούν οι δημοτες για τη συγκέντρωση.
  • ·         Κάθε απόγευμα υπήρχε παρουσία του Συλλόγου μας στην Πλατεία Αγ. Νικολάου στο κιόσκι που μας τοποθέτησε ο Δήμος από όπου ακούγονταν συνεχώς το σποτ για τη συγκέντρωση και μοιραζόταν έντυπο υλικό.
  • ·         Η εφημερίδα σας ΑΝΑΤΟΛΗ δημοσίευσε αφιλοκερδώς όλη την εβδομάδα την αφίσα για τη συγκέντρωση στην πρώτη σελίδα.
  • ·         Υπήρξαν επαφές με τοπικά σωματεία και συλλόγους για να εκδοθούν ψηφίσματα και να κηρυχτούν στάσεις εργασίας την ώρα της συγκέντρωσης, ενώ ο εμπορικός σύλλογος Αγίου Νικολάου από την προηγούμενη ημέρα ζήτησε εγγράφως  από τους καταστηματάρχες να κλείσουν τα καταστήματα για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.  Ακόμη υπήρξε παρέμβαση προς την επιτροπή παιδείας του Δήμου για το θέμα των σχολείων.
  • ·         Υπήρξαν όλη την προηγούμενη εβδομάδα παρεμβάσεις σε τηλεοπτικές (Κρήτη Σήμερα- ΚΡΗΤΗ TV) και ραδιοφωνικές (Ράδιο Κρήτη, Ηράκλειο 9.84, Λατώ fm, 104.4 κ.α.) εκπομπές για να γίνει γνωστό ότι γίνεται η συγκέντρωση της Παρασκευής.
  • ·         Υπήρξε με πρωτοβουλία του ιστολογίου του Μιχάλη Βασιλάκη blog.mirabelo.gr δημιουργία σχετικής σελίδας για τη συγκέντρωση στο Facebook, μέσω της οποίας η εκδήλωση έγινε γνωστή σε 4.500 χρήστες του διαδικτύου. Ακόμη υπήρξαν συνεχείς δημοσιεύσεις στα ιστολόγια Φωνή Εν Επικοινωνία και Merambellonews.
  • ·         Τοποθετήθηκαν 7 πανώ για τη συγκέντρωση σε επίκαιρα σημεία του Αγ. Νικολάου και της Νεάπολης.

Νομίζουμε ότι τέτοιας έκτασης προετοιμασία δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν για άλλη συγκέντρωση και γι΄ αυτό η αναφορά της στήλης «…με καϊμάκι» αδικεί όλους όσους συμμετείχαν στην οργάνωση. Βέβαια πέρα από την όποια προετοιμασία, καταλυτικός παράγοντας ήταν και είναι η διάθεση και η άποψη των πολιτών και η αγωνία τους για το θέμα του Νοσοκομείου. Όμως δεν μπορούμε να ισοπεδώνουμε τον κόπο και την προσφορά τόσων ανθρώπων και να γράφουμε ότι δεν υπήρξε «καμιά ιδιαίτερη κινητοποίηση, οργάνωση ή προετοιμασία» . Μάλιστα τα μέλη του συλλόγου μας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους όλη την εβδομάδα  για να πετύχει η συγκέντρωση ενώ ταυτόχρονα είχαν και τις βάρδιες στο Νοσοκομείο σε κυκλικό ωράριο και τις τρέχουσες οικογενειακές υποχρεώσεις (παιδιά σε σχολεία, φροντιστήρια κλπ).

Από την πλευρά μας ευχαριστούμε θερμά όσους βοήθησαν να πετύχει η εκδήλωση (θα εκδοθεί σχετικό ευχαριστήριο) και ελπίζουμε η αναφορά του συνεργάτη σας να οφείλεται σε ελλιπή ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες προετοιμασίας της συγκέντρωσης.

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος                        η Γραμματέας

Γ. Μανουσάκης                       Π. Κιτοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου