Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

ekriti.gr: Λαϊκός ξεσηκωμός στον Άγιο Νικόλαο για το Νοσοκομείο



Ως η δυναμικότερη και μαζικότερη συγκέντρωση που έχει γίνει στον Άγιο Νικόλαο  τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίζεται η σημερινή που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Αγίου Νικολάου,  με αφορμή και πάλι τα αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της περιοχής. "Πρόκειται για μια μεγαλειώδη συγκέντρωση η πιο δυναμική που έχει γίνει στην περιοχή μας"  αναφέρει  στο Ράδιο Κρήτη και στο ekriti.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Γιώργος Μανουσάκης αλλά και ο δήμαρχος Αντώνης Ζερβός.

Εκατοντάδες  κάτοικοι , φορείς , εργαζόμενοι στο νοσοκομείο αλλά και ο δήμος ένωσαν τις φωνές τους και είπαν ένα βροντερό όχι στην υποβάθμιση του νοσοκομείου, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου ζητώντας την πλήρη λειτουργία όλων των κλινικών με την πρόσληψη του  απαραίτητου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Περίπου 30 φορείς εξέφρασαν την υποστήριξή τους και συμμετέχουν στο σημερινό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας το οποίο χαρακτηρίζεται  από παλμό και μεγάλη συμμετοχή πολιτών που αγωνιούν για το μέλλον του νοσοκομείου αλλά και για τα προβλήματα που επιφέρει στους ίδιους από τις ελλείψεις που παρουσιάζονται σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Μάλιστα το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου  κήρυξε 3ωρη στάση εργασίας από τις 11:30 έως τις 14:30 προκειμένου να συμμετάσχουν καθολικά οι εργαζόμενοι στην κινητοποίηση.

Να τονιστεί ότι  τα καταστήματα παραμένουν   κλειστά από τις 12 το μεσημέρι έπειτα από σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου αλλά και ο δήμος ενώ στην κινητοποίηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων και οι εκπαιδευτικοί.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Γιώργο Μανουσάκη, που μίλησε νωρίτερα σήμερα  στο Ράδιο Κρήτη υπάρχει έλλειψη νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού αναφέροντας ως παραδείγματα το θέμα της ορθοπεδικής κλινικής όπου λειτουργεί μόνο 15 μέρες τον μήνα.
«Για ένα απλό κάταγμα πολλοί ασφαλισμένοι πολλές φορές αναγκάζονται να μεταφερθούν  στο Ηράκλειο» επεσήμανε ο κ. Μανουσάκης τονίζοντας επίσης ότι πρόβλημα προκαλείται και με την έλλειψη αναισθησιολόγου αλλά και παιδιάτρου .
Μάλιστα η παιδιατρική κλινική κινδυνεύει και πάλι να κλείσει όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου.

"Χρειαζόμαστε περίπου 6 με 7 επικουρικούς ή μόνιμους γιατρούς για να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα το νοσοκομείο  και να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών" αναφέρει ο ίδιος.
Ε.Σ


Πηγή: http://www.ekriti.gr/article/laikos-xesikomos-ston-agio-nikolao-gia-nosokomeio-fotoreportaz#ixzz3FkGOAuDM 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου