Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ: Μεγαλειώδης συγκέντρωση για το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου


Μεγάλη σε όγκο και αγωνιστικό παλμό συγκέντρωση έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Με κεντρικά συνθήματα «Αναβάθμιση της Υγείας στο Νομό Λασιθίου» και «Κάτω τα χέρια από το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου», εκατοντάδες λαού έδωσαν το αγωνιστικό παρών για την προάσπιση του κεντρικού νοσοκομείου του Νομού Λασιθίου, το οποίο συνεχώς υποβαθμίζεται.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριος, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντ. Ζερβός, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου κ. Γεώργ. Μανουσάκης και οι εκπρόσωποι των τοπικών οργανώσεων τόνισαν τη σπουδαιότητα του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και την ανάγκη κανονικής λειτουργίας του, για να μπορεί να παρέχει τις απαιτούμενες υπηρεσίες υγείας στην Ανατολική Κρήτη, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι οι πολίτες να καταφεύγουν «για ψύλλου πήδημα» στα Νοσοκομεία του Ηρακλείου και της Αθήνας.

Βροντερό «ΟΧΙ» στην υποβάθμιση και απαξίωση των υπηρεσιών Υγείας στο Νομό Λασιθίου, με τη μεθοδευμένη υποστελέχωση και υπονόμευση της μίας μετά την άλλη των κλινικών και τμημάτων του κεντρικού Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, φώναξαν λοιπόν οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Νικολάου, στο μαζικότερο συλλαλητήριο που έγινε μέχρι σήμερα, στην πρωτεύουσα του Νομού Λασιθίου!

Πλημμύρισε η κεντρική πλατεία από εκπροσώπους τοπικών φορέων και πολίτες που διαδήλωσαν δυναμικά την αντίθεσή τους στην παρατεταμένη πολιτική υπονόμευσης του κεντρικού νοσοκομείου του νομού, με αποτέλεσμα, σταδιακά να καταρρεύσει ολόκληρη η δομή παροχής δημόσιας Υγείας στο Λασίθι, αφού κανένα από τα υπόλοιπα νοσοκομεία του νομού δεν μπορεί να σταθεί χωρίς την κάλυψη των υπηρεσιών δευτεροβάθμιας και των τμημάτων τριτοβάθμιας περίθαλψης που παρέχει το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου με την υποστήριξη του Δήμου Αγίου Νικολάου και όλων των τοπικών φορέων, έστειλαν ένα από τα πιο ισχυρά μηνύματα προς το Υπουργείο Υγείας και προς τη ΔΥΠΕ Κρήτης, ότι δεν θα επιτρέψουν, ούτε ποτέ θα αποδεχθούν την πολιτική κατάρρευσης των υπηρεσιών Υγείας που παρέχει το κεντρικό νοσοκομείο, εξυπηρετώντας τους κατοίκους μιας ευρείας ζώνης και πέρα από τα όρια του νομού καθώς επίσης και χιλιάδες ξένους τουρίστες που επιλέγουν την περιοχή για τις διακοπές τους, υπολογίζοντας στη δυνατότητα εξασφάλισης τέτοιων υπηρεσιών, στον Αγιο Νικόλαο. Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση για αγωνιστική διεκδίκηση στήριξης και αναβάθμισης της λειτουργίας του κεντρικού νοσοκομείου το νομού, χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία, φωνάζοντας συνθήματα, ενώ για δύο ώρες περίπου η πόλη ολόκληρη νέκρωσε, αφού επαγγελματίες και έμποροι έκλεισαν τα καταστήματά τους εις ένδειξη διαμαρτυρίας, για την άρνηση της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημα, που αφορά την προστασία του μέγιστου αγαθού που είναι η υγεία των πολιτών, εξασφαλίζοντας μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και επαρκή χρηματοδότηση του ιδρύματος.

- Θα ακολουθήσει video.
- Εκτενές ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ της Δευτέρας.











Αναδημοσίευση από τη σελίδα της εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου