Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στην υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας σήμερα στη Βιάννο - παραβρέθηκε και αντιπροσωπία από τον Άγιο Νικόλαο


Με τον πλέον δυναμικό τρόπο είπαν "οχι" οι Βιαννίτες, στέλνοντας μήνυμα πως δεν θα ανεχθούν την περαιτέρω υποβάθμιση της καθημερινότητας τους, μέσα από την κατάρρευση Δομών και "αγαθών" όπως η Υγεία σε μια μεγάλη συγκέντρωση που έγινε σήμερα το  πρωί στην πλατεία της Άνω Βιάννου.

Στη συγκέντρωση βρέθηκε -κατόπιν σχετικής πρόσκλησης- και αντιπροσωπία του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου που χαιρέτισε τη συγκέντρωση και δήλωσε ότι οι αγώνες των τοπικών κοινωνιών για τη δημόσια υγεία είναι πολύ σημαντική και πρέπει να συναντιόνται και να αλληλουποστηρίζονται.

Η τοπική κοινωνία σύσσωμη του Δήμου Βιάννου απαιτεί την άμεση και  πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας  Άνω Βιάννου με γιατρούς Γενικής Ιατρικής, Ειδικοτήτων, Οδοντιάτρου, Παιδιάτρου, Κοινωνικού Λειτουργού, Αγροτικού ιατρούς, αλλά και την αναπλήρωση των οδηγών του ασθενοφόρου έτσι ώστε να διασφαλιστεί το υπέρτατο αγαθό, η Δημόσια Υγεία.

Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βιάννου σε συνεδρίασή του, την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος που αφορά την  υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας  Άνω Βιάννου και την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στον Δήμο.

"Η διαρκής υποβάθμιση, η υποστελέχωση και υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας του δήμου Βιάννου θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και υγεία των κατοίκων της περιοχής. Ήδη σε προηγούμενη συνάντηση μας επισημάναμε τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή μας αναφορικά με την προσβασιμότητα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας:

1) Η 24ωρη κάλυψη του ασθενοφόρου( επάρκεια οδηγών)

2)Επάνδρωση μικροβιολογικού εργαστηρίου

3)Επάνδρωση ακτινολογικού εργαστηρίου

4)Καθημερινή κάλυψη παιδιάτρου

5)Καθημερινή κάλυψη οδοντιάτρου

6)Επάρκεια ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού

7)Στελέχωση και λειτουργία των Περιφερειακών ιατρείων.

Τέλος ο δήμος Βιάννου  εξέδωσε ήδη σχετικό ψήφισμα για το φλέγον αυτό θέμα, που χρήζει άμεσης λύσης και απαιτεί την κινητοποίηση όλων μας ενώ κάλεσε όλα τα κόμματα να λάβουν θέση πάνω στο θέμα".

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τη σημερινή συγκέντρωση στη Βιάννο:

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου