Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Εκστρατεία ενημέρωσης για τα ρευματικά νοσήματα τη Δευτέρα 6/10 στον Άγ. Νικόλαο στο πάρκινγκ της Μαρίνας


Η 12η Οκτωβρίου έχει παγκοσμίως καθιερωθεί από το 1996 ως Ημέρα Αρθρίτιδας/ Ρευματισμού, έπειτα από πρωτοβουλία της Διεθνούς Οργάνωσης για την Αρθρίτιδα και το Ρευματισμό με τη στήριξη των Ηνωμένων Εθνών.

Με επίκεντρο την ημέρα αυτή οι οργανώσεις ασθενών στην Ευρώπη, αλλά και σ' όλο τον κόσμο εντείνουν τις προσπάθειές τους για ενημέρωση του κοινού για τα μυοσκελετικά και ρευματικά νοσήματα, την ανάδειξη της σημασίας για έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία, την ευαισθητοποίηση των κυβερνήσεων για τα προβλήματα των ατόμων που ζουν με τα νοσήματα αυτά, αλλά και την ενθάρρυνσή τους να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την επιτυχή διαχείριση της πορείας της κατάστασής τους.

Σήμερα με την οικονομική κρίση και τις περικοπές στο χώρο της υγείας, η αναγκαιότητα για ενημέρωση και προβολή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ρευματοπαθείς στην καθημερινή τους επαφή με όλες τις βαθμίδες της περίθαλψης, καθώς και στην πρόσβαση τους στις θεραπείες, είναι περισσότερο σημαντική από ποτέ.

Ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης εδώ και έντεκα χρόνια βρίσκεται στο πλευρό όλων των ρευματοπαθών του νησιού μας και όχι μόνο, συμμετέχει σε συναντήσεις οργανώσεων ασθενών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με στόχο την βελτίωση των δραστηριοτήτων του, με κύριο άξονα την ενημέρωση, την αλληλοϋποστήριξη και την διεκδίκηση καλύτερης ποιότητας υπηρεσιών υγείας. Σημαντική επίσης είναι η συμμετοχή του Συλλόγου σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια με ανακοινώσεις που διεκδικούν τα δικαιώματα των ρευματοπαθών.

Για έγκαιρη διάγνωση

Για την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης οργανώνει μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης σε όλους τους Νομούς της Κρήτης, με κύριο στόχο να ενημερώσει το κοινό για τα ρευματικά νοσήματα και να τονίσει τη σπουδαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης και της αποτελεσματικής αντιμετώπισής τους. Η εκστρατεία αυτή στις ημέρες μας έχει ιδιαίτερη αξία αφού εξ αιτίας των προβλημάτων στον χώρο της υγείας, του μεγάλου αριθμού ανασφάλιστων πολιτών και επομένως της δυσκολίας πρόσβασης σε ειδικευμένους γιατρούς, η έγκαιρη διάγνωση γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Η εκστρατεία μας διοργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και είναι υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας.

Σε όλες τις μεγάλες πόλεις των Νομών θα στηθεί περίπτερο όπου θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό, θα γίνεται ενημέρωση από τους ρευματολόγους μας και θα υπάρχει δυνατότητα εξέτασης ανθρώπων που βιώνουν συμπτώματα και δεν έχουν επισκεφθεί ρευματολόγο έως τώρα. Οι ενημερωτικές δράσεις θα πραγματοποιηθούν 10 π.μ. -3 μ.μ. σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

- Δευτέρα 6 Οκτωβρίου στον Άγιο Νικόλαο στο πάρκινγκ της Μαρίνας,
- Τετάρτη 8 στο Ρέθυμνο στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη,
- Πέμπτη 9 στα Χανιά στην Πλατεία της Αγοράς και
- Σάββατο 11 στο Ηράκλειο στην Πλατεία Ελευθερίας.
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου