Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Κνωσού 4 Άγ. Νικόλαος ΤΚ 72100
syllogosergnan1@gmail.com

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑΣ 
ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Επειδή σε τοπική εφημερίδα δημοσιεύτηκε ότι η πληρότητα του Νοσοκομείου ΑΓ. Νικολάου κάποια ημέρα του Μαϊου έφτασε το 25%, θεωρούμε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε στη δημοσιότητα τα συγκριτικά στοιχεία του ποσοστού πληρότητας των κλινών του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου (όπως υπάρχουν στο ESYNET), όπως επίσης και τα στοιχεία για κάποιες μονάδες όπως η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και το χειρουργείο του Νοσοκομείου. Επιφυλασόμαστε να επανέλθουμε στο άμεσο μέλλον με νέα στοιχεία και για άλλες μονάδες του ΓΝΑΝ, όπως η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, τα Εξωτερικά Ιατρεία, η αιμοδοσία και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία σχετικά με το ποσοστό πληρότητας των κλινών των κλινικών του Νοσοκομείου (πλην ΜΕΘ κι ΜΤΝ), στο πρώτο πεντάμηνο του 2013 (πίνακας 1) η πληρότητα κινήθηκε από 52% ως 63%, ενώ το πρώτο πεντάμηνο του 2012 είχε κινηθεί από56% ως 70%. Υπάρχει μια μείωση του ποσοστού πληρότητας από 3 έως 7 μονάδες, η οποία είναι προφανές ότι οφείλεται στη μείωση του κονδυλίου των εφημεριών που περιόρισε κατά πολύ τη λειτουργία κάποιων κλινικών. Βεβαίως τα ποσοστά μπορεί να είναι μειωμένα, αλλά απέχουν κατά πολύ από το 25% που δημοσιεύτηκε στην τοπική εφημερίδα και αυτό πρέπει να το διευκρινίσουμε για τη σωστή ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Ακόμη το Μάιο του 2013 αυξήθηκε η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού σε σχέση με το Μάιο του 2012 παρά τα μεγάλα προβλήματα με την προμήθεια υλικών αιμοκάθαρσης και με την έλλειψη προσωπικού. Οι ασθενείς αυξήθηκαν κατά 96 (από 59 σε 65) και ο αριθμός των αιμοκαθάρσεων κατά 95 (από 733 σε 828). (πίνακας 2).

Επίσης τα χειρουργεία του Νοσοκομείου (χωρίς τις μικροεπεμβάσεις και τις ενδοσκοπήσεις) το πρώτο εξάμηνο του 2013 ήταν 648, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2012 ήταν 654 και το πρώτο εξάμηνο του 2011 ήταν 643, είχαμε δηλαδή το 2013 μια μικρή μείωση σε σχέση με το 2012 και μια μικρή αύξηση σε σχέση με το 2011, πα΄ρα τις μεγάλες ελλείψεις υλικών (ορθοπεδικών, λαπαροκσοκοπικών κλπ) που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα.

Από τα παραπάνω είναι εμφανές ότι το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου και το προσωπικό του έχουν τη δυνατότητα – παρά τις δύσκολες συνθήκες – να προσφέρουν στο σύστημα υγείας και στην τοπική κοινωνία σημαντικές υπηρεσίες, χρειάζεται όμως να υπάρξει ενίσχυση στα κονδύλια εφημεριών, στον προϋπολογισμό και τις χρηματοδοτήσεις για υλικά, όπως επίσης χρειάζεται και ενίσχυση στο προσωπικό. Διαφορετικά θα δημιουργηθεί έντεχνα μια πλασματική εικόνα χαμηλής πληρότητας που θα είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική και ανησυχητική για το μέλλον του Νοσοκομείου.

1 σχόλιο:

  1. Αφού οι υπάλληλοι του κ. Μαζούχ και σία εξαφάνισαν την ήδη προβληματική α΄βάθμια περίθαλψη και οδήγησαν τον κόσμο στα νοσοκομεία (40% αύξηση προσέλευσης κοινού πανελλαδικά)αποψίλωσαν τα νοσοκομεία από προσωπικό και μέσα και κατόπιν αφού τα περάσουν από τη μηχανή του κιμά τα κλείνουν ένα-ένα, με τη σειρά και με κατά παραγγελία κριτήρια.
    Από ότι φαίνεται οι τοπικοί παράγοντες μαυρογιαλούροι, υπεύθυνοι για τη σωστή μεταφορά της τροικανής γραμμής, έλαβαν οδηγίες να περάσουν στο σχέδιο Β.
    Ειδικά για το ΓΝΑΝ έχει ήδη δημοσιευθεί πρόταση συμβούλου να αξιοποιηθεί ως φιλέτο ή να χρησιμοποιηθεί για νοσοκομειακό τουρισμό.
    Επειδή στην πειρατική ΕΡΤ (σε αυτό το καθεστώς είμαστε πια όλοι παράνομοι και χρωστάμε γιατί αναπνέουμε) έπεσα σε συζήτηση με στοιχεία για τα χάλια της υγείας, ζητώ ΑΜΕΣΑ από τους εργαζόμενους του ΓΝΑΝ να δώσουν στοιχεία:
    1. Πόσοι άνθρωποι προσήλθαν χωρίς να εξυπηρετηθούν στο νοσοκομείο λόγω έλλειψης προσωπικού και μέσων.
    2. Είναι αλήθεια ότι δύο συντοπίτες μας πέθαναν σε ταξί κατά τη μεταφορά τους στο Ηράκλειο?? Πόσες περιπτώσεις τέτοιες υπάρχουν?? Έχουν αναζητηθεί ευθύνες και από ποιούς??
    3. Πόσα ασθενοφόρα έχει ο Άγιος και γιατί?? Αν δεν επαρκούν τι ενέργειες έχουν γίνει.
    4. Μετά τις αιματηρές οικονομίες που με κόπο έκανε ο κ. Λοβέρδος στην τσέπη των δανειστών είναι αλήθεια ότι πέθανε χειρουργημένος ασθενής επειδή έσπασαν τα ράμματα?? Σε ποιό νοσοκομείο και πόσα κρούσματα κατάληξης ασθενή λόγω ανεπαρκών μέσων έχουν αναφερθεί?
    5. Είναι αλήθεια ότι διεθνείς αναγνωρισμένες ιατρικές και νοσηλευτικές ενώσεις και περιοδικά μιλούν για κατακόρυφη αύξηση των θανάτων στην Ελλάδα την τελευταία τριετία λόγω της κατάστασης στην υγεία??
    6. Είναι αλήθεια ότι ακόμα και ο εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ διαπιστώνει σημαντικό πρόβλημα, ενώ εμείς καθόμαστε ακόμα και περιμένουμε πότε θα έρθει η ώρα να χτυπήσει η καμπάνα για τον καθένα χωριστά??
    http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/195558
    Στο μεταξύ όλα αυτά απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ γιατί δεν τα ανακοινώνουν τα μέσα των ανεξάρτητων κ.κ. Μπόμπολα, Αλαφούζου και ΣΙΑ.
    Αντίθετα για όλα φταίνε οι κοπρίτες, κλέφτες και συμμορίτες (ταξιτζήδες, αγρότες, φορτηγατζήδες, ναυτεργάτες,εργάτες στη Ζώνη, δημόσιοι υπάλληλοι, γιατροί, μη παραγωγικοί στρατιωτικοί, καθηγητές, δάσκαλοι, πολιτικοί μηχανικοί, φαρμακοποιοί, φωτορεπόρτερ, δημοσιογράφοι (όσοι δεν είναι τριπλοθεσίτες), υπάλληλοι της ΕΡΤ, της ΔΕΗ, της Ο.Α. κ.ά.)
    Δεν φταίνε οι μόνες παραγωγικές τάξεις ΜΑΤ και ΕΚΑΜ, η φιλενάδα του Σ. στην ΕΡΤ, οι μυστικοσύμβουλοι των 2,500- 5.000 ευρώ (από κάθε θέση).
    Επίσης δεν φταίνε και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, αλλά ποιός τους χαιρετάει αυτούς, αφού πολλοί είναι ήδη απολυμένοι και οι υπόλοιποι (όταν τους μείνει χρόνος για παρατήρηση) απλά παρατηρούν την ανθρωπιστική εισφορά που λαμβάνουν μηνιαίως να βυθίζεται συνεχώς.
    Μήπως για αυτό το λόγο κλείνει η ΕΡΤ?? Για να μην τα πει κανείς στον κόσμο και κατά λάθος καταλάβει τι τον περιμένει??
    Άει σιχτίρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή