Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος εμβολιασμών σε παιδιά ανασφάλιστων – άπορων οικογενειών από το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αγ. Νικολάου

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος εμβολιασμών σε παιδιά ανασφάλιστων – άπορων  οικογενειών από το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αγ. Νικολάου. Οι εμβολιασμοί γίνονται δωρεάν στο Τμήμα Επισκεπτριών Υγείας του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, αφού προηγουμένως εξεταστούν τα παιδιά από ιατρούς της Παιδιατρικής Κλινικής. Η αγορά των εμβολίων γίνεται από το Κοινωνικό Ιατρείο σε τιμή κόστους με την μεσολάβηση Φαρμακείου του Αγ. Νικολάου.

Ευχαριστούμε όλους – πρόσωπα, φορείς, συλλογικότητες – της περιοχής μας που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλλουν στην επίτευξη αυτού του σημαντικού επιμέρους στόχου του Κοινωνικού Ιατρείου. Ο αριθμός των ανασφάλιστων παιδιών αυξάνεται ραγδαία στην περιοχή μας, ενώ η προσφορά δωρεάν εμβολίων από την Πολιτεία για τον εμβολιασμό τους έχει σχεδόν μηδενιστεί. Η πλήρης εμβολιαστική κάλυψη  όλων των παιδιών είναι απολύτως απαραίτητη και  για τα ίδια, αλλά για την Δημόσια Υγεία γενικότερα, γιατί με την πάροδο της ηλικίας η ανοσία μειώνεται και έτσι οι ηλικιωμένοι που εκτίθενται σε μεταδοτικά νοσήματα - που μπορούν να προληφθούν με τους εμβολισμούς - νοσούν εκ νέου, εμφανίζοντας όμως πολύ σοβαρότερες επιπλοκές από αυτές που παρουσιάζουν τα παιδιά.

Παρακαλούμε τους ανασφάλιστους γονείς που αδυνατούν να αγοράσουν τα απαραίτητα εμβόλια, να το δηλώσουν στο Τμήμα Επισκεπτριών Υγείας του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου και επίσης παρακαλούμε όλους όσους λόγω επαγγέλματος – ιατροί, εκπαιδευτικοί - διαπιστώνουν την παρουσία παιδιών που έχουν διακόψει τους εμβολιασμούς τους, να ενημερώνουν τους γονείς για αυτήν την δυνατότητα.

Χαιρετίζουμε την προσπάθεια που γίνεται για την δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου στην Ιεράπετρα, τους ευχόμαστε καλή επιτυχία, στεκόμαστε στο πλάι τους σε ότι τυχόν βοήθεια χρειαστούν και προσβλέπουμε σε στενή μελλοντική συνεργασία.


                                                                Αγ. Νικόλαος 9/7/13

                                           Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αγ. Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου