Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Επιστολή για το θέμα της έλλειψης Νοσοκόμων - τραυματιοφορέων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Προς: -Νοσηλευτική Υπηρεσία
-          προϊσταμένες νοσηλευτικών τμημάτων
-          -όλο το νοσηλευτικό προσωπικό
-          Ιατρούς κλινικών

18/7/13

Συνάδελφοι συναδέλφισσες

Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού – λόγω της απαγόρευσης προσλήψεων από την κυβερνητική πολιτική- είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί  όλους, εργαζόμενους και ασθενείς.
Στα πλαίσια αυτά – παράλληλα με τους αγώνες να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική- γίνεται από όλους μας υπερπροσπάθεια για να λειτουργήσει στοιχειωδώς το Νοσοκομείο και να ανταποκριθεί στις ανάγκες υγείας του πληθυσμού.

Ένα τμήμα  του ΓΝΑΝ που έχει πληγεί σφοδρά από την έλλειψη προσωπικού το τελευταίο διάστημα είναι οι Νοσοκόμοι – Τραυματιοφορείς, με αποτέλεσμα να έχει αναγκαστικά περιοριστεί στο ελάχιστο ο αριθμός των συναδέλφων – τραυματιοφορέων σε κάθε βάρδια (υπάρχουν πολλές ημέρες με 3 πρωινούς και 2 απογευματινούς και νυχτερινούς).

Γι΄αυτό σας ζητούμε στα πλαίσια της αλληλεγγύης και της καλής συνεργασίας μεταξύ του προσωπικού του Νοσοκομείου, να ιεραρχείτε με μεγάλη προσοχή τα αιτήματα προς τους νοσοκόμους τραυματιοφορείς για μεταφορά ασθενών και μετακίνηση κατακεκλειμένων. Επίσης καλό θα ήταν από τη στιγμή που σε κάθε βάρδια μπαίνει ο ελάχιστος δυνατός αριθμός νοσκόμων τραυματιοφορέων.  να απασχολούνται αποκλειστικά με τα καθήκοντα μεταφοράς ασθενών και μετακίνηση κατακεκλειμένων και όχι για άλλες δευτερεύουσες εργασίες.

Ελπίζουμε στα πλαίσια της συναδελφικής  αλληλεγγύης να υπάρξει η καλύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων.

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος


Γ. Μανουσάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου