Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή η γενική συνέλευση του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου


Με πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου το μεσημέρι της Τετάρτης 10/7/2013. 
Η ενημέρωση σχετικά με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και την επέκταση της κινητικότητας των δημ. υπαλλήλων  και στο χώρο της υγείας, αλλά και η ενημέρωση για την προσπάθεια συνδικαλιστικής δίωξης του προέδρου του συλλόγου, τράβηξαν το ενδιαφέρον των εργαζομένων του Νοσοκομείου που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων ενώ βρέθηκαν και αρκετοί όρθιοι, σε μια από τις πιο μαζικές συνελεύσεις των τελευταίων ετών.

Σχετικά με τις προθέσεις του νέου υπουργού υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για την έξοδο σε "κινητικότητα" 2.500 εργαζομένων από το χώρο της υγείας, ενημέρωσε ο εργαζόμενος του ΠΑΓΝΗ  Κυριάκος Θεοδοσάκης, ο οποίος είναι μέλος του Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ και συμμετείχε σε συνάντηση με το νέο υπουργό υγείας.
 Όπως ανέφερε,  ο νέος υπουργός από την πρώτη στιγμή δεν έκρυψε την πρόθεση του να εφαρμόσει πιστά το μνημόνιο και ανέλυσε το μηχανισμό με τον οποίο θα βγουν σε κινητικότητα (ίσως και σε απολύσεις) 2.500 εργαζόμενοι από τα Νοσοκομεία.

 Υπήρξε στη συνέλευση από τους εργαζόμενους προβληματισμός σχετικά με τις δυνατότητες αντίδρασης και ανατροπής που υπάρχουν, αλλά έγινε σαφές ότι μόνο ΕΝΩΜΕΝΟΙ όλοι οι εργαζόμενοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα μπορούν να πετύχουν ανατροπή αυτών των πολιτικών. Έγινε συζήτηση σχετικά με το ενδεχόμενο προετοιμασίας γενικής απεργίας διαρκείας ενώ επισημάνθηκε ότι στην επικείμενη 24ωρη απεργία της Τρίτης 16 Ιουλίου θα πρέπει όλοι να δώσουν δυναμικό παρόν, ακόμα και στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν.
Ακόμη, από την πλευρά του ΔΣ του συλλόγου έγινε ενημέρωση σχετικά με τη συνδικαλιστική δραστηριότητα και τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται και για τις εξελίξεις σε θέματα πρόσθετων αμοιβών. Το διάστημα 13-20 Ιουλίου θα γίνει η πληρωμή των πρόσθετων  αμοιβών των μηνών Απριλίου-Μαίου του 2013, ενώ αναμένεται από το υπουργείο νομοθετική τροπολογία για τις πρόσθετες αμοιβές Νοεμβρ. Δεκεμβ του 2012. 

Ακόμη, αναφέρθηκαν τα στοιχεία πληρότητας του Νοσοκομείου που βγήκαν στη δημοσιότητα το τελευταίο διάστημα, που αποδεικνύουν ότι υπάρχει μια έντεχνη προσπάθεια μέσω της μείωσης των εφημεριών και του προσωπικού, να υποβαθμιστεί το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου και το παραγόμενο από αυτό έργο.

Τέλος έγινε ενημέρωση σχετικά με την προσπάθεια μετακίνησης σε άλλο τμήμα του Νοσοκομείου του προέδρου του συλλόγου Γ. Μανουσάκη για λόγους που δεν σχετίζονται με την υπηρεσιακή του επάρκεια , και έγινε σαφές από τους παρόντες εργαζόμενους στη συνέλευση ότι είναι αντίθετοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και θα υπάρξει αντίδραση και συμπαράσταση στο συνάδελφο, αν συμβεί κάτι τέτοιο.

Η συνέλευση έκλεισε με τη διαπίστωση ότι οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου θα πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή και εγρήγορση σχετικά με τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας και τη δημόσιας διοίκησης , αφού τα γεγονότα έρχονται από την κυβέρνηση της τρόϊκας καταιγιστικά και αιφνιδιαστικά, ενώ θα πρέπει να προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε συνεργασία με τα άλλα σωματεία της περιοχής και το εργατικό κέντρο  η απεργία και οι κινητοποιήσεις της Τρίτης 16 Ιούλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου