Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Αν δεν πληρωθεί αρνείται ο ανάδοχος να παραδώσει τα έργα στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου - χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ

κάντε κλικ πάνω στην εικόνα δύο φορές για να μεγαλώσει

Tην άμεση καταβολή του χρηματικού ποσού των 397.218 ευρώ που αντιστοιχεί στις τελικές πιστοποιημένες εργασίες για την ολοκληρωμένη β' φάση του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, διεκδικεί η εταιρεία «ΚΑΠΑ Τεχνική Α.Ε.», προκειμένου να παραδώσει προς χρήση τις νέες εγκαταστάσεις.
Το θέμα αναδεικνύεται εκ νέου, με αφορμή την Ειδική Διαταγή που εξέδωσε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου και την οποία υπογράφει ο Προϊστάμενος του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος Δημ. Καμαράτος, με την οποία εκλήθη ο ανάδοχος του έργου να παραστεί χθες, στο Νοσοκομείο, προκειμένου να παραδώσει το έργο για χρήση στο πλαίσιο της προσωρινής παράδοσής του. Επιπλέον με την ίδια Ειδική Διαταγή, ο εργολάβος εντελλόταν να προχωρήσει στην κάλυψη ορισμένων, μικρών ελλείψεων που διαπίστωσε η Επιτροπή Παραλαβής του έργου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, η διαδικασία προσωρινής παράδοσης του έργου δεν έγινε χθες, αφού ο ανάδοχος του έργου κατέθεσε ένσταση κατά της Ειδικής Διαταγής, διεκδικώντας την καταβολή του υπολοίπου χρηματικού ποσού (397.218 ευρώ), που παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί με δηλώσεις της Διοίκησης της ΔΥΠΕ Κρήτης από τον περασμένο Απρίλιο, για σύντομη καταβολή τους, το ζήτημα βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα. Φαίνεται ότι το όλο θέμα έχει «κολλήσει» στο Υπουργείο Ανάπτυξης, εγείροντας ερωτηματικά, αλλά και την αγανάκτηση του αναδόχου.
Παράλληλα ζήτησε εύλογο χρόνο για την εκτέλεση των μικρών συμπληρωματικών ελλείψεων που του ζητήθηκε να κάνει. Επιπλέον, δεν εμφανίστηκαν οι γιατροί που κλήθηκε να ορίσει το Νοσοκομείο προκειμένου να συνυπογράψουν το πρακτικό παράδοσης προς χρήση των νέων εγκαταστάσεων. Έτσι, ορίστηκε η επανάληψη της διαδικασίας την ερχόμενη Τετάρτη 7 Ιουλίου.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Aναδημοσίευση από τη σελίδα της εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου