Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Το πρόγραμμα δράσης Ιουλίου της ΠΟΕΔΗΝ

ΑΘΗΝΑ 11.7.2013
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 1852

ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. μετά τις συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εκτίμησε, πως στην κινητικότητα μέσω διαθεσιμότητας εντάσσονται 2500 υγειονομικοί όλων των ειδικοτήτων σε δύο δόσεις. Η διαδικασία αυτή οδηγεί και σε απολύσεις καθώς η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για 15.000 στο σύνολο του Δημοσίου. Ο Υπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δέχτηκε πως το μέτρο αυτό είναι τιμωρητικού χαρακτήρα καθώς οι ποσοτικοί στόχοι για μείωση του δημοσίου έχουν επιτευχθεί.

Οι Συγχωνεύσεις – Καταργήσεις Νοσοκομείων, οι Καταργήσεις 770 μονάδων, τμημάτων του ΕΣΥ, οι Νέοι Οργανισμοί, οι πιθανές καταργήσεις ολόκληρων κλάδων θα είναι τα εργαλεία για την υλοποίηση αυτής της ανάλγητης πολιτικής στο χώρο της Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ.

Οι 65.000 υγειονομικοί όλων των ειδικοτήτων που στηρίζουν την 24ωρη λειτουργία των Νοσοκομείων 360 ημέρες το χρόνο καλούνται να συμβάλλουν στο φόρο αίματος που απαιτεί η ΤΡΟΪΚΑ και έχουν σπεύσει να συμφωνήσουν οι πρόθυμοι Υπουργοί Υγείας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Από την πολιτική αυτή δεν εξαιρείται κανένας και εν δυνάμει όλοι οι Υγειονομικοί είναι υποψήφιοι προς Διαθεσιμότητα – Απόλυση.

Είναι εξοργιστικό πως τη στιγμή που 470 άτομα ήρθαν στα Νοσοκομεία λόγω μεγάλων ελλείψεων προσωπικού από το πρώτο κύμα διαθεσιμοτήτων (ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού), να μπαίνει το προσωπικό του ΕΣΥ σε διαθεσιμότητα. Η πολιτική της υποβάθμισης – απαξίωσης και διάλυσης του ΕΣΥ είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Καλούμε όλους τους Υγειονομικούς να πάρουν μέρος Μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις, κατανοώντας τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω της χρονικής συγκυρίας που επέλεξαν οι ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ και η κυβέρνηση για να αντισταθούμε σε αυτή την ανάλγητη πολιτική.
  • Συμμετέχουμε στο απογευματινό συλλαλητήριο την Δευτέρα 15 Ιουλίου μαζί με την ΠΟΕΟΤΑ καθώς και στη συναυλία που θα ακολουθήσει.
  • Την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013 συμμετέχουμε στην 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ. Στις 11πμ καλούμε σε προσυγκέντρωση κάτω από τα Γραφεία της ΠΟΕΔΗΝ για να πάρουμε μέρος στην Κεντρική Συγκέντρωση και Πορεία.
  • Εφόσον το πολυνομοσχέδιο δεν ψηφιστεί την Τρίτη αλλά την Τετάρτη 17 Ιουλίου συμμετοχή στην πιθανή επέκταση της 24ωρης σε 48ωρη από τα Τριτοβάθμια Συνδικαλιστικά Όργανα.
  • Την Πέμπτη 18 Ιουλίου Παναττική Σύσκεψη Δ.Σ. σωματείων στο NOVOTEL στις 10πμ με αποφάσεις. Την ίδια ώρα και ημέρα Σύσκεψη Δ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας στην ΕΔΟΘ επίσης με αποφάσεις.
  • Την Τετάρτη 24 Ιουλίου 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ με Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας (Πανελλαδικά) στις 11.30πμ κάτω από το Υπουργείο Υγείας.

Καλούμε τα Δ.Σ. των Σωματείων Μελών μας να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα έτσι ώστε να πετύχουν οι κινητοποιήσεις.
1. Συνεδρίαση Δ.Σ. Πρωτοβάθμιων Σωματείων.
2. Πρόγραμμα Γενικών Συνελεύσεων – Ενημέρωση των εργαζόμενων.
3. Αξιοποίηση τοπικών μορφών δράσης με φορείς των περιοχών, με άλλους συνδικαλιστικούς φορείς, με συλλόγους χρηστών υπηρεσιών για την ανάδειξη των προβλημάτων της Υγείας - Πρόνοιας.
4. Παραστάσεις στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, του ΕΚΑΒ και των ΥΠΕ για την ανάδειξη των προβλημάτων.
5. Δελτία Τύπου, Ανακοινώσεις με συμμετοχή σε κάθε συλλαλητήριο τοπικό ή κεντρικό.
6. Συμμετοχή σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Η ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΒΑΘΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ 150.000 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.
ΩΣΤΟΣΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΤΙΚΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου