Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Ανασφαλή χαρακτηρίζει την κατάσταση στη δημόσια υγεία ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Γρηγόρης Πασπάτης, τονίζοντας ότι τα προβλήματα έχουν γίνει εκρηκτικά


Στα... κάγκελα για την υγεία!
Εν όψει συγχωνεύσεων και διαθεσιμότητας

Της Άννας Κωνσταντουλάκη

Σε μια κρίσιμη περίοδο για την δημόσια περίθαλψη και ενόψει συγχωνεύσεων και λουκέτων σε νοσοκομεία αλλά και της διαθεσιμότητας στην οποία θα τεθούν πολλοί εργαζόμενοι, στην Κρήτη θα βρίσκονται αυτή την εβδομάδα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας.
Όπως έχει γράψει η “Π” αύριο στις 10.30 το πρωί ο κ. Βαρνάβας θα έχει συνάντηση στην ΔΥΠΕ Κρήτης με τον διοικητή Αντώνη Γρηγοράκη, αλλά και τους προέδρους όλων των Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών της Κρήτης.
Η διοίκηση της ΔΥΠΕ θα ενημερώσει μεταξύ άλλων τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ και τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, για τις προσπάθειες που γίνονται στην αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και την προμήθεια ιατρικού και μηχανολογικού εξοπλισμού, στην ανάπτυξη κλινικών, για τους νέους οργανισμούς και την προσπάθεια που καταβάλλεται στην εποχή της οικονομικής κρίσης, το κράτος υγείας και πρόνοιας να μένει όσο το δυνατόν ανεπηρέαστο.

Συγχωνεύσεις, λουκέτα και διαθεσιμότητα

Με τους νοσοκομειακούς γιατρούς η συζήτηση θα επικεντρωθεί μεταξύ άλλων στις συγχωνεύσεις και στα λουκέτα που μπαίνουν σε νοσηλευτικά ιδρύματα αλλά και στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας.

Σε Χανιά και Γαύδο ο Α. Γεωργιάδης

Τα σοβαρά προβλήματα της υγείας στην Κρήτη θα συζητηθούν στο πλαίσιο της επίσκεψης του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος το επόμενο Σαββατοκύριακο, 3 και 4 Αυγούστου, θα επισκεφθεί τα Χανιά και τη Γαύδο αλλά και το πολυδύναμο ιατρείο Σφακίων.

Εκρηκτική η κατάσταση, ανασφαλής η δημόσια υγεία

Ανασφαλή χαρακτηρίζει την κατάσταση στην δημόσια υγεία, με δηλώσεις του στην “Π” ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γρηγόρης Πασπάτης, τονίζοντας ότι τα προβλήματα έχουν γίνει εκρηκτικά.
Μεταξύ άλλων σημειώνει:
“... Η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας αρχίζει να γίνεται προβληματική. Το σύστημα κινείται μόνο με τις δυνάμεις της αδράνειας. 4 χρόνια τώρα υποχρηματοδότηση, αναστολή προσλήψεων προσωπικού, συνταξιοδοτήσεις, αναστολή αξιολογήσεων των ιατρών, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που - συνεργικά δρον - κάνει την κατάσταση ανασφαλή για τη δημόσια υγεία. Το πλέον απογοητευτικό είναι η ανυπαρξία έστω ενός εναλλακτικού σχεδίου που θα διαχειριστεί αυτή την κατάσταση”.

Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου σήμερα ο Α. Γρηγοράκης

Το Νοσοκομείο Ρεθύμνου θα επισκεφθεί σήμερα ο διοικητής της ΔΥΠΕ Αντώνης Γρηγοράκης. Ο διοικητής θα εξετάσει μαζί με το Διοικητή του Γ.Ν. Ρεθύμνου, προβλήματα που αφορούν την υγειονομική μονάδα και τις δομές ευθύνης της (Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία Ρεθύμνου), ενώ επίσης θα έχει τη δυνατότητα να συναντηθεί και να συζητήσει σχετικά με τα στελέχη του νοσοκομείου.

Αναδημοσίευση από τη σελίδα της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου