Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΔΩΡΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ – ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΔΕΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Επαγγελματικό Σωματείο με αρ. έγκρισης καταστατικού 371/1986 από το Πρωτοδικείο Λασιθίου
Κνωσσού 2-4 Άγιος Νικόλαος Κρήτης ΤΚ 72100 ΤΗΛ. 6972341889 / 2841343440 email:syllogosergnan1@gmail.com Ιστοσελίδα http://www.gnan.gr
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙO


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΔΩΡΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ – ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΔΕΙΑΣ

Aρ. Πρωτ. 1075/19-9-2018
Συνάδελφοι,
Εδώ και λίγο καιρό, έχει ανοίξει η συζήτηση για τη δικαστική διεκδίκηση των δώρων Χριστουγέννων - Πάσχα και επιδόματος αδείας που έχουν περικοπεί. 

Αρκετοί συνάδελφοι από διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου, έχουν αναθέσει σε δικηγορικά γραφεία τη δικαστική διεκδίκηση από 1/1/2013 και μετά.

Παρά την προσωπική άποψη που μπορεί να έχει ο καθένας, για το μέλλον τέτοιων διεκδικήσεων, διερευνήσαμε τη δυνατότητα ως Σωματείο, με μια συμφέρουσα - κατά το δυνατό - συμφωνία να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσους συναδέλφους επιθυμούν, να προσφύγουν δικαστικά για την παραπάνω διεκδίκηση.

Υπήρξε επικοινωνία με το δικηγορικό γραφείο που ανέλαβε τις σχετικές προσφυγές και στα άλλα Νοσοκομεία της Κρήτης, το γραφείο της δικηγόρου κ. Κατσαρού και  καταλήξαμε σε μια συγκεκριμένη διαδικασία 
Αυτή προβλέπει: 
ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ την Tεταρτη 26/9/18.

1. Κάθε εργαζόμενος ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ, θα αναθέσει στην κ. Κατσαρού τη δικαστική εκπροσώπηση, υπογράφοντας τις σχετικές εξουσιοδοτήσεις που έχουν μοιιραστεί στα τμήματα λη έχουν αποσταλεί με
mail.

2. Η αγωγή θα κατατεθεί ΧΩΡΙΣ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΣΟ.

3. Σε περίπτωση επιτυχίας: Ο δικηγόρος θα παρακρατήσει ως αμοιβή 8% (πλέον ΦΠΑ) από το συνολικό ποσό και τόκους που θα λάβουν οι εργαζόμενοι. 

4. Αγωγή μπορούν να καταθέσουν όλοι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, οι μόνιμοι, αλλά και οι συμβασιούχοι με σχέσεις ιδωτικού δικαίου (επικουρικοί, ατομικές συμβάσεις, ΙΔΑΧ). Μπορούν να καταθέσουν και οι ιατροί, αρκεί να μην έχουν διεκδικήσει τα δώρα  σε άλλη προσφυγή (πχ προσφυγή ΟΕΝΓΕ). Δεν μπορούν να συμμετέχουν οι εργολαβικοί και οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ.

Το τηλέφωνο του δικηγορικού γραφείου για περαιτέρω διευκρινίσεις είναι: 2810341194.

Αυτή είναι σε συντομία η συμφωνία στην οποία κατέληξε το Σωματείο.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ: Μετά από συζητήσεις που κάναμε με την κ. Κατσαρού και άλλους νομικούς, η υπόθεση αυτή δεν έχει πολλά περιθώρια επιτυχίας, νομικά όμως είναι δυνατό να διεκδικηθεί και με αυτή τη λογική δίνεται η δυνατότητα σε όσους συναδέλφους θέλουν να προσφύγουν στο δικαστήριο με τους καλύτερους δυνατούς οικονομικούς όρους.

ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ
να ξέρουμε ότι: Η ανάθεση που γίνεται στη δικηγόρο είναι προσωπική για κάθε εργαζόμενο. Ανεξάρτητα αν μεσολαβεί το Σωματείο στο επίπεδο της συμφωνίας, η απόφαση για το αν κάποιος εργαζόμενος θα προσφύγει στο δικαστήριο και αν θα καταβάλλει όποια και όσα έξοδα προκύψουν στη διαδικασία, είναι του κάθε εργαζόμενου ξεχωριστά.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ: Είναι εξαιρετικά δύσκολο, ως απίθανο να επιστρέψει το κράτος από το '13 άδειες και δώρα και να συνεχίσει να τα χορηγεί στο μέλλον στους Δημοσίους Υπαλλήλους. Όσο για το αν συμφωνήσει η Τρόικα...αυτό είναι ανέκδοτο.  Προφανώς απαιτείται πολιτική απόφαση γι' αυτό, είτε με τη συμβολή των δικαστηρίων, είτε χωρίς αυτή. Και πολιτικές αποφάσεις υπέρ των εργαζομένων μπορούν να παρθούν μόνο με πίεση από τα κάτω, πίεση που θα ασκεί ένα  ΜΑΖΙΚΟ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΜΕ ΚΟΣΜΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΣΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΑΝ, ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ: Όσοι εργαζόμενοι αποφασίσουν να συμμετέχουν στη δικαστική διεκδίκηση, θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υπογράψουν τις σχετικές εξουσιοδοτήσεις  που έχουν μοιραστεί
sta tm;hmata ή αποσταλεί με mail. Για τις δύο εξουσιοδοτήσεις (εργολαβικό δίκης, νομιμοποίηση και παράσταση δίκης) χρειάζεται πιστοποίηση  γνήσιου υπογραφής, η οποία γίνεται σε δημόσιες υπηρεσίες και σε ΚΕΠ. Στο Νοσοκομείο μας πιστοποίηση γνησίου υπογραφής γίνεται από το διοικητικό διευθυντή Γ. Κασαπάκη, από την προϊσταμένη του τμήματος Γραμματείας Μ. Κουμάκη και από την προϊσταμένη του τμήματος Γραμματείας Εξ. Ιατρείων Αντωνία Φαρσάρη.
Αφού ολοκληρώσουν τη διαδικασία οι συνάδελφοι μπορούν  παραδίδουν τα έγγραφα στο Γραμματέα του Συλλόγου Κ. Κοκολάκη στο τηλεφωνικό κέντρο του Νοσοκομείου σε πρωϊνό ωράριο (07.00 – 15.00), ή κατόπιν επικοινωνίας στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου.

Αυτή η διαδικασία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ΑΥΣΤΗΡΑ ως 26/09/18 


Διοικητικό Συμβούλιο Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου